måndag 23 juli 2012

Tomtgatan BBQ



Det vart inget blogginlägg igår, vi var minst sagt slitna efter en kanonfest på lördagen! Vart verkligen lyckat och det tackar vi bland annat vädret för. Vi grillade, gick tipspromead, lekte lekar och när mörkret och kylan kom så satt vi oss inne på altanen där festen fortsatte långt in på småtimmarna.



Jag lånade hem en brikettgrill från jobbet. Där fick min lilla kyckling stå och mysa ett par timmar. Jag gjorde en beercan-chicken, jag har gjort den en gång tidigare på min gasolgrill men jag tycker faktiskt den blev aningen godare idag.

Beer-can chicken, vitlöksspäckad:
  • 1 st hel kyckling
  • ½ dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chiliexplosion krydda alt. ½ tsk chilipulver
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 burk öl
Börja med att krydda kycklingen runt om och smek in kryddorna i skinnet. Pensla sedan in hela kycklingen i olivolja. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem i 5 mm tjocka skivor, stick hål i kycklingen lite var stans och stoppa ner en bit vitlök i varje skåra. Sedan är det bara att grilla, den skall grillas på indirekt grillning mellan 1,5 & 2 timmar. Med indirekt grillning menar jag att det inte skall vara någon glöd direkt under kycklingen utan bara vid sidan om, för att man inte skall bränna eller torka ut kycklingen.



Det tog verkligen hela dagen att preppa för festen, men det var det verkligen värt. Långbord, musik ,grill och massa glada människor. Blir inte bättre än så!

1 kommentar:

  1. Vad underbart med fest och vänner! :)
    Kycklingen låter otroligt spännande! Måste också prova den!
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera