Ja idag var det dax! Efter 5 veckors ledighet var man tillbaka på arbetsplatsen igen. Kändes faktiskt helt ok, jag mjukstartade med ett kort-pass och har nu ett par dagar ledigt eftersom det är jobbhelgsvecka. Dagen började dock med att jag glömde mina arbetsskor hemma, man glömmer ju alltid nått men det löste dig bra ändå.
Nu har jag hämtat barnen på dagis, satt mig hemma med en kopp kaffe och lyssnar på "krister i p3". Inte helt fel.
Igår lagade vi lite asiatiskt till kvällen och bröt av allt grillande med. En Kycklinggryta med lite allt möjligt smått och gott i, riktigt mustigt och fint!
Asiatisk kycklinggryta 6-8 port:
- 5 st kycklingfileer
- 4 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st purjolök
- 12 st stora champinjoner
- 2 st paprikor
- 1 konserv bambuskott
- 1 konserv böngroddar
- 1 konserv vattenkastanjer
- 2 konserv kokosmjölk (2x400 g)
- 20 st chilimarinerade vitlöksklyftor
- 1 näve sockerärtor
- 3 tsk röd curry pasta
- 1 tsk gul curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk cayennpeppar
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- rapsolja
Börja med att finhacka vitlök. Grovhacka sedan lök, champinjoner och purjolök. Fräs dessa i en gryta med rapsolja i botten tills dem fått fin färg och mjuknat. Ha sedan i skivad paprika, chilimarinerade vitlöksklyftorna och alla konserverna. Koka upp och låt puttra medans du strimlar kycklingen och steker den separat i en panna med rapsolja. Krydda kycklingen med salt, peppar och gul curry tills den fått fin yta och häll sedan ner dessa i grytan och låt puttra med. Krydda och smaka av tills du är nöjd med grytan. Klart!
Ställ fram hela grytan på bordet och njut! Man behöver inga tillbehör till detta utan den är så matig och mycket vätska så det är bara att hälla upp i en soppskål och surpla i sig.
Nu ska jag ta och gå ut med barnen på en liten cykelpromenad så vi får lite frisk luft allihop. Ha det fint! /Jimmy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar