söndag 19 augusti 2012

Loppis och havet i en burk

Hittade inte vad jag sökte på dagens loppisbesök, men det gör inget för jag hittade något mycket bättre, en köttkvarn. Har varit sugen på en länge nu, jag tycker att den är så snygg och den här godingen ska självklart få vara framme. Jimmy gillade den också, men mer för funktionen, vi ska helt klart testa att mala egen köttfärs i den. Älskar såna där gamla köksprylar, rejäla grejer som håller i all evighet. Sen blir jag alltid så nyfiken över prylens historia, vem köpte den och i vilket hem har den varit i. Inga frågor som man kan få svar på, men bara att få fantisera är ju halva nöjet.

Igår när vi var på stranden och Elsa letade snäckor fick jag en idé, eller det var hon som gav mig idéen. Hon sa att snäckorna borde få ett hem hemma hos oss och då  kom jag på att det skulle vara fint att spara ett sommarminne från havet i en glasburk. Planen är att glasburkarna ska bli tre, en saknas och den ska fyllas med stenarna som Elsa plockade i Tättö. Och sen ska burkarna få stå på skåpet i köket, ska bara få hem skåpet först.


 Lite grönt fick följa med hem också, behöver verkligen nytt i fönstren nu.Nu ska det lagas mat och idag blir det inte grillat, utan något helt annat, dags att ladda upp inför veckans matlådor. Imorgon börjar verkligenheten igen. Ha det gott! / Camilla

4 kommentarer:

 1. En sådan köttkvarn hade jag inte sagt nej till!!
  Fast jag tror det kommer bli en till assistenten istället....same same but diffrent ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har funderat på att köpa en köttkvarn till våran assistent tidigare men det har inte blivit av...

   Radera
 2. Perfekt fynd! Sådan köttkvarn har mina föräldrar i Ryssland! De fixar alltid köttfärs själva! :)
  Ha en toppen dag!
  kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häftigt! Jag kan knappt bärga mig tills jag får testa :)

   Radera