torsdag 2 augusti 2012

Lyx i olika former

Hej på er! Igår var ju jag och mina lagkamrater från stegräknartävlingen ute och firade vår vinst. Vinsten var en trerättersmiddag på en fin restaurang precis utanför stan, Haganäs. De har bara öppet för sommarlunch och i övrigt öppnar de bara för bokningar, som igår när vi var där. Kändes lite konstigt att vara själva på en hel restaurang. Utsikten var vacker, solnedgång över Runn och maten var supergod! Man fick förbeställa maten så jag visste vad jag skulle äta, men jag visste inte att det skulle vara så gott. Till förrätt åt jag carpaccio med anklevermousse, supergott! Det smakkombinationen som är hela grejen. Till varmrätt åt jag grillad entrecote, sallad och bea-sås. Två helt underbara köttbitar, möra och goda.

 Till efterrätt var det en bakad chokladcheesecake, citroncremefraiche, annanas och jordgubbar. Brukar sällan göra undantag när det kommer till socker, men igår gjorde jag det. Åt dock inte upp allt, kakan var lite för söt för mig, men tillbehören var goda. Så såg min lyxiga middag ut igår.


Vi kör vidare på tema lyx, i tisdag åkte vi till Eckerö och åt massa god mat. Bufféer kan ju vara lite si och så med på Eckerölinjen är det verkligen kanonmat till ett bra pris, 203kr/person och barn äter gratis.


 En överfull tallrik kallskuret, så är det när det är buffé, man vill ha allt och lite till.

 Mycket smarr var det av det varma av buffén också, ugnsbakade och fyllda tomater, sparris, lök och goda såser var några av dom LCHF-vänliga tillbehören. Köttet som jag åt var flankstek, fläskfilé och revbensspjäll.

Något annat som är väldigt lyxigt är att bara gå ut i trädgården och plocka hallon från hallonhäcken. Det gjorde jag idag till lunch, lunchen blev en klassisk kanel&kokosomelett, supergott efter ett rejält träningspass. Körde 8km cykel, 5km löpning och gym idag, har gjort det några gånger den här sommaren, riktigt skönt. Något som är bra med att vädret inte är helt hundra, det blir mer träning.


Och nu till det lyxigaste av allt just nu, att jag får vara med min familj varje dag. Underbara semester!

Ikväll får vi besök, så det börjar bli dags att förbereda innför kvällens grillning! Ha en trevlig eftermiddag! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Mycket god mat du har ätit!!
    Hallonhäck skulle jag gärna ha oxå, vilken sorts hallon har du?
    Vi planterade hösthallon i år och alla utom en planta ser inte så levande ut :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Har lite dålig koll på vad det är för sort, fanns här när vi flyttade in, men dom brukar senare än vanliga och så är dom mycket större. Ja hallon är verkligen härligt att ha i trädgården, hoppas dina plantor tar sig! Ha det fint!

      Radera
  2. Att få gå på lyxiga restauranger lite oftare är min dröm! Älskar att få unna mig god, vällagad och otroligt genomtänkt mat! För mig är det inte bara maten, utan även upplevelsen (upplägget, service mm).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte ofta man kommer iväg och äter på såna där fina ställen. Underbart när alla smakerna passar ihop, att man märker att det finns en tanke bakom allt. Härligt med fina dukningar och toppservice också! Ha det bra!

      Radera