torsdag 20 september 2012

Chicken nuggets


Efter dagens promenad blev det inte så mycket mer gjort, både jag och Jimmy har varit helt slut idag, antagligen är det väl all spänning och oro som har släppt. Imorgon ska jag jobba igen och då hoppas jag att jag är piggare. Saknar verkligen att ha matsedel, då vet man vad som ska ätas och att man har allt hemma, nästa vecka är vi tillbaka med matsedel. Nu ska man inte klaga på dagens middag för den var hur god som helst och allt fanns hemma. Barnen var helt galna i det här, har nog aldrig sett de äta så mycket. Det vi åt var chicken nuggets med sallad och två olika röror at dippa i. Den ena var salsa, klicka här för att komma till receptet. Fick inspiration till chicken nuggetsen från bloggen Ryska dockor, bytte ut sesamfrönen mot jordnötsmjöl och det blev en fullträff. Vi gjorde nuggetsen i ugnen, men efter halva tiden tog vi ut hälften och friterade, och det är ju så klart godare att fritera, men smidigare och helt okej att köra i ugnen.

Chicken nuggets 4 port
  • 4 kycklingfiléer
  • ca 3 dl jordnötter
  • ca 3 dl riven parmesan eller nån annan smakrik ost
  • chicken & steak-krydda från Santa maria
  • 2-3 st ägg
Börja med att göra jordnötsmjöl som du gör med mandelkvarnen. Riv ost på den fina sidan av rivjärnet. Blanda jordnötsmjöl, riven ost och krydda med chicken & steak-kryddan på ett stort fat, smaka av blandningen så det blir lagomt kryddat. Vispa upp äggen i en skål med en gaffel. Skär upp kycklingen i bitar, ca 2x2cm. Doppa varje kycklingbit i först äggen och sen i ost och jordnötsblandning och lägg sen på en plåt med bakpapper på. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20minuter, sätt på grillfunktionen på 250 grader på slutet tills nuggetsen får fin färg, håll koll så det inte bränns vid. Om du vill fritera så ta ut nuggetsen efter halva tiden och hetta upp rapsolja i en kastrull till 160grader och fritera tills nuggetsen fått fin färg. Servera med sallad och röror.


Curry-&chiliröra
  • 2 dl creme fraiche
  • curry
  • sambal oelek
  • paprikapulver
  • vitlökspulver
  • ett stänk citron
Blanda creme fraiche med övriga ingredienser, smaka av tills du är nöjd med smaken.



Det här kommer vi garanterat göra igen, tror att det har blivit barnens nya favoritmat, de hade naturell creme fraiche och doppade och det var också jätte gott.
Ha en trevlig kväll! / Camilla

5 kommentarer:

  1. Det låter ju jättegott! Fast jag är försiktig med jordnötter... kan lätt få ont i magen av dem, men man kanske kan byta ut de mot mandelmjöl...
    Ha en fin kväll
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Det ser jättegott ut! Sparar receptet :)

    SvaraRadera
  3. Åh, vad gott!! Har ej gillat att göra dem med sesamfrön så detta borde bli perfekt... Tack för en trevlig blogg med massor av bra recept!

    Linda

    SvaraRadera
  4. Mmm, så gott! :)
    Hade tänkt göra chicken nuggets till middag idag, men eftersom både jag och sambon fortfarande är risiga får jag skjuta fram det till helgen och tills jag har lite mer ork att ställa mig och laga någonting som tar längre än högst 10 minuter. :)
    Men den som väntar på något gott!

    Ha en riktigt härlig fredagskväll!

    SvaraRadera
  5. Hur mycket är kolhydratinnehållet per nuggets? :) Ska absolut testa detta ikväll!

    SvaraRadera