torsdag 13 september 2012

Fläskpannkaka


Dagens middag var betydligt mer lättlagad än igår när kåldolmar stod på menyn. Jag har aldrig gjort fläskpannkaka LCHF-style innan. Utgick från receptet på kesoplättarna fast jag la till vipsgrädde, men jag är lite snurrig så jag glömde att ha i smör, men det gick bra ändå. Jag åt med hallon till, men det skulle gå precis lika bra utan några bär. Tyckte det blev väldigt gott, bacon ihop med ost blir sällan fel. Gjorde i en hel långpanna, så nu har vi matlådor, passar bra eftersom det vankas helgjobb.

Fläskpannkaka hel långpanna

  • 1 kg keso (2 st stora förpackningar)
  • 8 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk fiberhusk
  • 1-2 paket baconbitar
  • riven ost
Knaperstek bacon. Ha keso, ägg, grädde och fiberhusk i en bunke, mixa med mixerstav. Ha bacon i en bakplåtsklädd långpanna. Häll över pannkakasmeten och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen på 225grader i ca 20-25minuter tills pannkakan fått fin färg. Servera med bär eller ät som den är.



Igår fick vi ett samtal som vände saker och ting upp och ner. Ett samtal vi väntat på eller vi hade nog mer väntat oss ett brev. Det var iallafall en sköterska från barnkliniken i Uppsala som ringde och sa att Elsa hade fått en tid till sin hjärtoperation, på måndag...PÅ MÅNDAG! En återbudstid. På ett sätt är det så skönt att det är så nära inpå, då behöver man inte gå och fundera så mycket. Igår kunde jag inte sova, det är ju på nätterna alla tankar kommer och just då var det tusen tankar. Den som oroar sig minst, eller ingenting ska man väl säga är Elsa. Hon tycker att det låter spännande att åka iväg med oss och sova kvar på sjukhus. Sen är hon facinerad över att det finns barnsjukhus och då tyckte hon att det borde ju rimligen finnas djursjukhus, härligt med en 5-åring syn på saker och ting. Är så glad att hon inte känner sig det minsta orolig, nu gäller det bara att inte visa våran oro. Älskade lilla hjärta!
Ha det gott! / Camilla

6 kommentarer:

  1. Gott med fläskpannkaka!
    Håller alla tummar för lilla Elsa. Som förälder kan man inte låta bli att oroa sig men det går säkert jättebra!
    Kram Erika

    SvaraRadera
  2. Håller tummarna för er lilla Lisa! Lycka till med operationen!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Varenda tumme hålls för er och Elsa!!

    SvaraRadera
  4. Kan man ta annat istället för fiberhusk?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vet inte vad man skulle ta istället, går säkert att hoppa över, smaken blir nog den samma, kanske blir lite annan konsistens.

      Radera