torsdag 6 september 2012

Lchf pyttipanna med rödbetor


Idag har det varit full gas ända sedan morgonen. Vi har kört lass på lass med skräp, möbler och allt annat som hör en "flytt" till. Så nu efter maten när jag sjunker ner i soffan känner jag mig helt slut.

Till middag gjorde vi pytt, ja det vart husman även idag men snart får det vara slut på det! Vi provade på lite nya ingredienser i pytten och den vart jättelyckad. Till pytten åt vi två olika sorters rödbetor och stekt ägg. Rödbetorna är såklart inga färdigköpta sockerinlagda utan vi kokade färska rödbetor. Så detta kan jag rekommendera till dig som är gammal pytt-älskare.

Pyttipanna 6 port:
  • 600 g falukorv
  • 3 paket bacon eller tärnat fläsk
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 st rotselleri
  • 1 st kolrabbi
  • smör
  • 2 tsk mild paprikapulver
  • salt & peppar
Tärna alla ingredienserna och stek i smör på hög värme tills pytten fått fin färg. Vrid ner plattan och låt pytten småputtra tills rotsakerna mjuknat och fått god konsistens, ca 15 min. Krydda under tiden. Klart!



Två olika rödbetor:
  • 4 st färska rödbetor
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • salt
Koka rödbetorna i saltat vatten i 45 minuter och låt dem sedan svalna. Skala dem och skiva upp. Servera hälften som dem är och blanda ner den andra hälften i creme fraiche och riven pepparrot.

Nu skall jag lägga mig och dö en stund i soffan, ha en skön kväll! //Jimmy

2 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Visst är den god, den här saftiga kålrabbin! Perfekt grönsak att använda istället för potatis! Den är bara lite dyr...
    Ha en toppen fredag!
    Hälsa Camilla! :)
    //Lana

    SvaraRadera
  2. fick bli detta till middag idag, hur gött som helst! tack för receptet!!

    SvaraRadera