onsdag 26 september 2012

Tema Amerikanskt - Pizza


God kväll på er! Det amerikanska temat rullar vidare och det blir bara bättre och bättre. Kvällens middag blev pizza, testade en ny variant av botten idag och den blev riktigt god. Har testat det flera olika varianter, men jag tror den här är den bästa hittills, lätt att göra och lätt att få tag på alla ingredienser. Blandade mandelmjöl och pofiber, körde 50/50, men det går säkert att öka på pofiber om man vill det. Okej då kör vi lite recept då, börja alltid med tomatsåsen så den får stå och puttra så länge som möjligt.

Tomatsås
  • 250-350 gram passerade tomater
  • 1 gul lök
  • 1 vitllöksklyfta
  • 3 tsk torkad oregano
  • salt
  • peppar
Hacka löken och fräs den ihop med pressad vitlök i en kastrull. Häll i tomaterna  och krydda och låt puttra, tills det är dags att ha såsen på pizzan.

Pizzabotten 1 plåt
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl pofiber
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 2 dl vatten
  • 2 dl riven ost
Använd färdigt mandelmjöl eller gör eget i en mandelkvarn. Ha i mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver i en bunke och blanda. Ha i ägg, vatten och riven ost och blanda ordentligt. Låt svälla 5-10min. Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt, det lättaste är att trycka ut degen med fingrarna. Ställ in i ugnen på 225grader i 10min. Ta ut botten och ha på tomatsås och ha på din favoritfyllning. Vi körde med skinka, champinjoner, rödlök och toppade sen med oregano och riven ost. Sätt in ugnen tills pizzan får fin färg, servera gäna med bea-sås och ruccolasallad.



Pofiber finns i de flesta livsmedelsbutiker i glutenfriahyllan. Det är ett potatisfiber som innehåller 14 gram kolhydrater per 100 gram, men som ni ser så innehåller hela kartongen 125 gram så i en pizza blir det inte speciellt mycket kollisar. Pofiber används till bakning och kan användas som panering istället för ströbröd. 


Idag har jag varit ledig, men jag har verkligen inte legat på latsidan, jag har städat, tvättat, bäddat rent i sängarna, köpt vinterkängor åt Elsa, fikat med barnens mormor, handlat blommor och krukor. Har dessutom klämt in en joggingtur och jag känner redan vad det är på väg, jag är inne i en träningsperiod. Något som är positivt är att jag har varierat mig och resten av veckan blir det också variation, kanske det är nyckeln till att jag kan hålla i träningen eller kommer jag att tröttna som vanligt!? Nu har jag Jimmy åkt och spelat innebandy och jag ska krypa ner i soffan och titta på mina älskade tjejprogram för att sen krypa ner nyduschad i en renbäddad säng, ahh bästa känslan!
 Ha en trevlig kväll! / Camilla







7 kommentarer:

  1. Oj, oj oj, vilken god pizza! Nu blev jag sugen på pizza jättemycket! :)
    Ska nog planera in en pizza till nästa veckas matsedel!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Tack
    Jag följer era härliga matsedlar o det blir succé varje gång!!!
    Irene

    SvaraRadera
  3. Åter ett alldeles toppenbra recept! Det ser jätte gott ut! :)

    Ha en riktigt fin torsdagskväll!
    / Sonja

    SvaraRadera
  4. Den pizzan ska jag absolut laga ikväll, ser riktigt smarrig ut:)
    Tack för en fin blogg med många goda recept!
    Ps: Har gått ner 5 kg på ca 2månader:) : )
    Det gick sakta i början men nu verkar kilona börja rasa.....Det gör mig så lycklig!!
    Helen

    SvaraRadera
  5. Denna pizza ska vi prova i helgen! Tack för alla fina recept! Har provat en del av era! Tack för bra insperation=)

    SvaraRadera
  6. Kul med alla fina kommentarer! Pizza blir alltid succe, en lite favorit här hemma... Bra jobbat med viktnedgången Helen! ha det fint allesammans.

    SvaraRadera
  7. Hej, jättebra recept!
    Jag gjorde denna pizza i går. Men ska ändra lite. Jag botten blev verkligen knaprig på kanterna men jag ville nog ha mer knaprig. Så nästa gång ska jag göra en tunnare botten som är ca 4-5 mm hög. Nu blev min kanske 7-8 mm och det var för tjock. Sen måste jag höjer smaken och kvalitén på påläggen. Kraftigare smak på tomatsåsen och mer koncentrerad. Eventuell köttfärs på och mera riven ost.
    Kan nog tänka mig att göra pizzaplattor genom att grädda botten ta ut skära i stora bitar,vända och grädda på andra sidan 5 min till och sen lägga på allt.
    Botten smakade inte alls mandelmjöl eller ägg men den var för tjock. Jag hade lite kryddor som salt och peppar i botten och en matsked olivolja.

    SvaraRadera