Västerbotten- och kantarellpaj 4 portionsformar
Pajskal:
- 1,5 dl kokosmjöl
- 1,5 dl pofiber
- 150 gram smör
- 1 msk vatten
- ca 2 dl förvällda gula kantareller
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl riven västerbottenost
- salt
- peppar
Till räkorna hade vi en klassisk chilivitlöksröra. Ta bara creme fraiche, blanda i sambal oelek och vitlökspulver efter tycke och smak. Väldigt gott att ha och dippa räkorna i.
Efterrätten blev en väldigt god pannacotta, måste nog vara den godaste efterrätten som finns. Klicka här för att komma till receptet. I receptet har sötat med stevia, det gör jag ju inte längre utan kör med Agavesirap och då har jag tagit mycket mindre, men det är bara att smaka sig fram. Tycker alltid att den färdiga pannacottan blir lite sötare än den varma gräddblandning, så jag brukar vara försiktig med sirapen.
Haft en bra dag idag, tog en LITEN promenad på 1,5mil, vi var nere på stan på Barnens dag, kollade på racerbilar, var på tivolit, gick tipspromenad och sen hälsade på Jimmy och barnens farfar som höll på att tapetsera. Avrundade med att leka i en lekpark innan vi gick hem, en heldag ute helt enkelt. Nu ska det bli skönt med filmmys! Ha en trevlig kväll! / Camilla
Oh, vilken underbar mat! Så gott!
SvaraRaderaMåste också prova att använda pofiber! Har aldrig gjort det förut...
Ha en toppen söndag!
Kram
//Lana
Pofiber är alltid bra att ha i skafferiet. Tycker verkligen du skall testa den här pajen, den var toppen! mvh jimmy
RaderaSå gott det ser ut!! :)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera