God kväll på er! Hur har ni det i vintersverige? Här ligger det lite snö kvar, men det mesta har smält bort. På barnens dagis är det iallafall lerigt, höll på att få en chock när jag såg Vincents jacka, såg ut som han hade legat och rullat i leran, vilket han säkert har också. Inte för att jag gillar snö, men slask är ju ännu värre, så nu hoppas jag på lite mer snö och några minusgrader.
Idag har vi ätit soppa, fick inspiration från ett recept som jag hittade på ica.se, i orginalreceptet var det potatis i, men det bytte jag ut blomkål. Det blev en jätte len och god soppa som verkligen gick hem hos barnen. Till gjorde jag timjankryddad purjo-och baconfräs.
Blomkål-och rotselleri med purjobaconfräs
- 1 gul lök
- 300 gram rotselleri
- 1 blomkålshuvud
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt
- peppar
- 1 purjolök
- 2 paket bacon
- 1 tsk timjan
Till baconfräset: skiva purjon, klipp baconen till mindre bitar. Börja med att ha i baconen i stekpannan och när baconen nästan är klara så ha i purjon, krydda med timjan. Servera soppan med purjobaconfräset.
Imorgon blir det sista rätten på tema Italien, en grönsakslasagne med ricotta, blir smaskigt! Ha en skön kväll! / Camilla
mmm... vad gott med en värmande soppa! :) Passar precis till höstväder!
SvaraRaderaha en fin kväll!
Kram
//Lana
det är kanske här jag kommer att gilla rotselleri.......
SvaraRaderaför resten är ju smaskens ;)
Hamna här av en slump när jag googlade på tomatsoppa, verkar finnas massa goda recept a la lchf! Tack jag återkommer.
SvaraRadera