måndag 1 oktober 2012

Smarrig omelett och nu är jag med i tidningen


Hej på er! Måndag igen då och det betyder för det mesta kvällsjobb för mig, så även idag, min arbetsdag har inte börjat än. Men som vanligt ingen rast och ingen vila, dagen började tidigt eftersom Elsa skulle på en synkoll på BVC och äntligen såg hon som hon skulle. Ett besök hos mormor och morfar har vi också hunnit med och lite utelek. Till lunch idag blev det något riktigt gott, som självklart fanns i kyl och frys, vi kör ju kyl/frysrensarvecka den här veckan. Jag hade turen att hitta en bit parmesan i kylen så det blev en kantarell-och parmesanomelett. Hade färsk basilika som jag hade i vilket var jättegott, kan tänka mig att babyspenat skulle funka utmärkt också. Härligt med omelett eftersom det går att variera hur mycket som helst. Så här gjorde jag min smarriga omelett.

Kantarell- och parmesanomelett 1port
  • 2 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • ca 0,5 dl gula kantareller
  • riven parmesan
  • hackad basilika
Stek kantarellerna, salta och peppra. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar med en gaffel. Sänk värmen på stekpannan och ha i äggblandningen, toppa med riven ost och basilika.


Artikeln i dagens Aftonbladet handlar om hur man behåller sin drömvikt och det är ju oftast det som är problemet. Alla gå ner i vikt, med den rätta viljan och lite disciplin. Det kan vara viktväktarna, viktklubb, nutrilett eller soppor, men sen kommer vi till det kluriga, kan du leva på fettsnålmat som aldrig är riktigt god, eller kan du leva på nutrilett, eller soppor hela livet?! Antagligen inte och vad händer då, jo vikten kommer peka uppåt igen. Eftersom LCHF är min livsstil så är det inga problem att hålla vikten och jag vet att jag aldrig kommer att få problem med vikten, kommer inte att göra det mot mig själv igen. Det är så här just jag vill leva!
Ha en fin måndag! / Camilla

5 kommentarer:

  1. Wow, vad kul att du är med i tidningen, vilken grej! Omeletten låter mycket god :)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att vara publicerad i tidningen! Bra att man kan inspirera andra med sin livsstil och sätt att äta! :)
    Omeletten ser så god ut! Jag älskar ägg och tröttnar aldrig på dem!
    Ha en toppen kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Kul att se dig i tidningen och tack för bra inspiration!
    Har kört Lchf nu sen 5 veckor tillbaka. Första veckan gick jag ner 2 kg men sen står jag still! Försöker att äta strikt (max 20-30 gr kolhydrater om dagen) och har inte fuskat förutom LCHF choklad ibland alt någon ruta mörk choklad. Äter omelett, ägg, bacon, skinka el dyl till frukost. Ibland äter jag två skivor lchfbröd från Carbzone med mycket smör och ost. Lunch äter jag också rikligt () med fett och även till middag. Typsik lunch-Gräddstuvad vitkål med bacon och beasås). Äter mycket blomkål, och vitkål, protein bestående av kyckling, kött, köttfärs mm. Äter jag korv så är det med 92% kötthalt. Vet inte vad jag gör för fel? Har du tips?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack, härligt att vi kan inspirera!
      Det är ju alltid svårt att säga vad det beror på. Ibland hamnar man på en platå, när vikten kan stå still ett tag för att sen fortsätta neråt. Ibland äter man för mycket LCHF-bröd, nötter och choklad. Eller så kanske man äter för mycket mat, man äter av gammal vana istället för att verkligen känna efter om man är mätt, man behöver inte vara helt proppmätt hela tiden. Man kan också prova att dra ner på mejeriprodukterna. Här kan du även läsa om mina bästa gå-ner-o-vikt-tips. http://jimpslchf.blogspot.se/2012/04/ga-ner-vikt-basta-tipsen.html
      Ha det fint och lycka till! / Camilla

      Radera