tisdag 23 oktober 2012

Tonfisklasagne lchf


Så här fick det bli. Hade inte riktigt slutresultatet klart för mig i huvudet när jag drog igång matlagningen. Jag fick inspiration från en Italiensk kokbok men kan inte påstå att det vart samma rätt, men jag ger mig tusan på att den här var godare! Om jag sa att maten igår innehöll lite snålt med fett så kompencerade jag verkligen det idag!


Tonfisklasagne 4-6 port:

Börja med att göra egen pasta, låter värre än vad det är! Det är gjort på 20 min. Klicka här för att komma till vårat pasta recept! Ingredienser i pastan är 6 st ägg, 200 g philadelphia, 1 krm salt och 0,75 dl fiberhusk.
  • 2 konserver tonfisk i olja (a 170 g)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk persilja
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk kalvfond
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • 2 st tomater
  • 1 mozzarellaost
  • 4 dl riven hårdost
Hacka ner vitlöken och fräs i en kastrull med olivolja. Häll ner tomatkrossen, kryddorna, fonden, tonfisken och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tag sedan fram en brödform. Varva då tonfiskröra-pastaplatta-rivenost lager på lager. På toppen radar du upp skivade tomater och mozzarella. Gratinera i ugnen i 20 min på 200 grader. Låt vila en aning innan servering. Klart!


Ha en fin kväll! /Jimps

3 kommentarer:

  1. Oh, vad gott!
    Den här lasagne måste jag också göra! Receptet sparas! :)
    Ha en toppen dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Ojojoj vad smarrigt det låter och ser ut!!!

    SvaraRadera