torsdag 4 oktober 2012

Zucchinipasta och ostsås med gula kantareller


Idag har det varit kalas hela dagen. Vincent är supernöjd med sin födelsedag, han har fått så många fina paket. Och dessutom fick kan sin drömtårta, han har önskat sig en Bilxten Mc Queen-tårta och det fick han. Efter allt firande var vi egentligen inte speciellt hungringa, men lite kan man ju alltid äta och dessutom behövde vi matlådor tills imorgon. Det här är en väldigt snabb rätt och väldigt god, snabbmat när den är som bäst. Vi lyxade till det med lite extra mycket gula kantareller.

Zucchinipasta och ostsås med gula kantareller 
  • 2 st zucchini
  • riven parmesan
  • 1-2 dl förvällda gula kantareller
  • salt
  • peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • ädelost
  • 2 msk  hackad fryst eller färsk persilja
Stek kantarellerna i stekpanna, salta och peppra. Koka upp grädde och creme fraiche och låt småputtra, smula i ädelost, smaka av hur mycket du vill ha, beror på vad du har för ädelost. Smaksätt med persilja. Ha i kantarellerna. Riv zucchinin och salta. Lägg i zucchinin i kokande vatten och sätt på locket, och dra kastrullen och låt stå och dra i 5 minuter. Häll i durkslag och toppa med riven parmesan.


För att uppfylla Vincents önskan så beställde vi en Blixten-tårta hos Ica Maxi, eftersom jag själv aldrig skulle kunna få till en Blixtentårta, är ju minst sagt opysslig. Kommer att leva länge på Vincents min och hans glädje när han fick se tårtan.



Här får ni en tjuvkik på LCHF-tårtan som vi åt, den var den godaste jag har gjort och jag kommer absolut att göra den fler gånger. Precis min smak, choklad och mousse av bär. Receptet dyker upp imorgon!


Ha en trevlig kväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Maten såg jättemumsig ut. Härliga tårtor, alltid kul när födelsedagsbarnet blir glad över tårtan. Ser fram emot receptet på LCHF-tårtan. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag har en liten fråga... Äter era barn den maten eller får ni göra ngt annat till dem? Jag skulle aldrig kunna få i mina barn zucchinipasta och svamp, tyvärr.
    Man vill ju att de ska äta lika hälsosamt som man själv gör men det går ju ej att tvinga i dem maten man lagar. Suck...

    Mvh Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! De äter det mesta och öppna för att prova nytt. Om det är något vi vet att de inte gillar så brukar vi göra något annat till dom. Oftast räcker det med att koka pasta om det är nån grönsak som inte går hem. Det går ju aldrig att tvinga barn, men bara man får de att prova, oftast blir de positivt överraskade.
      Ha det bra! / Camilla

      Radera
  3. Hej
    Hittar inte receptet på tårtan?
    Vänligen
    Stina

    SvaraRadera