torsdag 1 november 2012

Curryfiskpanna med fänkål och tomat


God kväll! Ännu en dag avklarad på den här veckan. Kvällens middag blev en väldigt god fiskrätt som jag fick inspiration från ett recept på ica.se, men som vanligt har vi gjort om det till LCHF-style. Om man vill superstrikt kan man hoppa över saften från apelsinen, men det gav en väldigt god smak.

Fiskpanna med fänkål och tomat
  • 400 gram sejfilé eller annan vit fisk
  • 1 gul lök
  • 2 st fänkål
  • 2 tsk curry
  • 4 msk tomatpuré
  • 500 gram krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 apelsin
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk dill
  • salt
  • peppar
Hacka löken och strimla fänkålen och fräs i en stor gryta. Rör ner curryn och tomatpurén och stek ytterligare några minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen. Riv skalet från halva apelsinen och pressa ur saften ur hela apelsinen och vänd ner i grytan tillsammans med creme fraichen. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan och låt sjuda under lock i ca 5minuter. Strö över dillen.


Köpte hem två nya godingar igår från Ica Maxi, mandelsmör och hasselnötssmör. Goda båda två! Har haft mandelsmöret på Finn crisp och så tänkte jag att man kunde ha det på kesoplättar. Har ni andra användningsområden, nån efterrätt kanske? Tipsa oss gärna!


Imorgon är det äntligen fredag, som jag har längtat! Jag och en väldigt god vän ska ut på stan och göra stan lite osäker, äta middag, lyssna på The Soundtrack of our lives och dansa tills vi stupar. En väldigt bra fredag med andra ord.
Ha en trevlig kväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Fiskgrytan låter jättegott!
    Mandelsmör har jag blivit smått beroende av... ;) Är typ mitt nya godis! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja smöret är farligt gott!

      Radera
  2. Hej på er!
    Har precis avnjutit denna goda rätt och det må vi säga, helt fantastiskt god!!
    Tack!

    SvaraRadera