söndag 4 november 2012

Gårdagens förrätt: Halstrade pilgrimsmusslor


Vi åt ju två stycken goda rätter igårkväll och här kommer den första! Halstrade pilgrimsmusslor med sallad och kryddiga nudlar. Jag köpte med mig ett paket shiratakinudlar när jag inhandlade gårdagens mat. Det är nudlar gjorda på konjakmjöl och innehåller enbart 2g kolhydrater per 100g. Dem sem säger att det är krångligt att äta lchf nuförtiden måste börja tänka om. Går man omkring i en välsorterad matbutik så finns det alternativ till det mesta!


Halstrade pilrimsmusslor med kryddiga nudlar 4 port:
  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 100 g nudlar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk hackad persilja
  • salt och peppar
  • hackad isbergssallad
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs en hackad vitlöksklyfta och 1 tsk av persiljan i oljan och lägg sedan ner nudlarna och sojan. Låt fräsa i 3-4 min. Salta och peppra en aning.

Musslorna halstrar du i panna med smör så dem får fin stekyta. Viktigt att dem är enbart är halstrade och inte genomstekta!

Servera med isbergssallad eller någon annan krispig sallad. Klart!



Nu skall jag bege mig ut och montera ner barnens studsmatta för vinterförvaring. Inte det roligaste man kan sysselsätta sig med men måste göras. Varmrätten kommer på bloggen lite senare. Ha en skön Söndag på er. /Jimps

3 kommentarer:

  1. Hej! I vilken mataffär hittade du nudlarna.
    Hälsn Majjan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dem köpte vi på coop forum. mvh jimps

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera