tisdag 13 november 2012

Lchf våfflor


Idag har min bror vart på besök, alltid skoj att ses. Han äter också lchf så vi lagade lchf våfflor till middag. Receptet är taget ur Annika Rognebys senaste bakbok och dem vart såå bra! Lättlagat, god konsistens och god smak. Gladast av alla var nog trots allt barnen, dem åt och åt och åt. Till våfflorna serverade vi vispad grädde och hallon.

Lchf våfflor 8 port:
  • 4 dl mandelmjöl
  • 4 msk kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 8 msk smält smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 ägg
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 krm salt
Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Rör sedan ner mjölk, grädde och vänd ner äggen. Slå sedan i vattnet och smältsmör. Vispa ihop och låt svälla medans du värmer upp våffeljärnet. Grädda sedan ½ dl smet per våffla. Servera med vispad grädde och bär. Klart!


I morgon är hela familjen lediga! Vi ska åka hem till min syster och smyggratulera Wille som fyller 1 år på torsdag, gäller ju att passa på när man kan.

Ha en skön kväll! /Jimps

6 kommentarer:

  1. Åh så goda de ser ut! Det får nog bli lchf-våfflor med lchf-glass till middag snart :-)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Blir våfflorna frasiga eller mjuka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dem blir frasiga men inte lika frasiga som vanliga våfflor men smaken är underbar och enligt mig godare än vanliga våfflor :)

      Radera
  4. Blir det 8 våfflor?

    SvaraRadera