måndag 7 januari 2013

Auberginerullar

 
 Till kvällsmat idag åt vi något nytt och väldigt gott, fyllda auberginerullar. Barnen fick vara med och hjälpa till att fylla och rulla auberingerullarna, alltid uppskattat när de får hjälpa till. Fick inspiration från ica.se, sen gjorde jag om lite så det skulle passa oss bättre.
 

 
 
Auberginerullar
  • 2 stora auberginer
  • 200 gram serranoskinka eller rökt skinka
  • 5 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3-4 färska champinjoner
  • 1 msk örtkrydda provencale (frysta)
  • 100 gram parmesanost
  • salt
  • peppar
Skär auberginen i tunna långa skivor. Salta och peppra. Stek i stekpanna eller grilla i grillpanna, så skivorna får lite färg. Finhacka schalottenlök, vitlök och champinjoner och fräs i olja. Krydda med örtkryddan, salt och peppar. Riv parmesan och blanda i lökblandningen. Lägg skinka och lökblandning på aubergineskivorna, rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg rullarna  i en ugnsform och gratinera i 10-15 minuter tills osten smälter.
Till rullarna serverade vi sallad och en superenkel och smarrig sås.
 
Sås
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyftor
  • 3 dl creme fraiche
  • 2dl vispgrädde
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • ev salt & peppar
Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i en katrull. Ha creme fraiche, grädde och buljong, låt småputtra i några minuter, smaka av om det ev behövs salt och peppar.
 

 
 
Ha en trevlig kväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, vad gott! :)
    Jag älskar aubergine! Det receptet måste jag faktiskt spara! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. passar jättebra ihop rullarna och såsen, rekommenderar verkligen! ha det fint :)

      Radera
  2. Britt Malmberg8 januari 2013 10:24

    Äntligen en blogg som inpirerar.Jag har letat länge och är glad att jag hittade dej.Så fina recept och vackra bilder.Kommer att bli en trogen läsare.Ha en bra dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack för dem fina orden! ha det fint :)

      Radera