Ja då var det fredag och veckan har verkligen gått fort! Man tror ju också att man skall gå varandra lite på nerverna när man är hemma en hel vecka tillsammans men det har varit helt tvärtom. Vi har haft ett eller ett par aktiviteter på g varje dag och inte göra tråkiga hemmasysslor. Perfekt upplägg och det viktigaste att ta det lugnt! Inget undantag idag heller, Camilla är ute och åker skidor nu och jag sticker ut lite senare och åker. Ikväll sedan ska vi laga god mat och ha lite fredagsmys, kommer bli en kanonfredag!
Igår då så gjorde jag iordning tjocka revbensspjäll på kvällen. En rätt som är väldigt enkel att göra men tar lång tid i ugnen eller på grillen. Vi valde mellan tjocka spjäll eller spareribs. Lotten föll på dem tjocka, dels för att det är mer mat på dem och framförallt för att köttet är svårslaget! Kan helt ärligt säga att det är bland det godaste köttet du kan äta och det är dessutom billig mat.
Tjocka revbensspjäll i ugn 4 port:
- Revbensspjäll 1-2 kg
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl chilisås
- ½-1 dl tomatpure
- ½ dl soja
- 4 dl riven ost
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- salt & peppar
Vi valde att äta sallad till dem idag men det passar till egentligen vad som helst. Någon sås behöver man definitivt inte eftersom det är rejält med smaskig glaze på den och för att köttet är så saftigt.
Ha en skön fredag! /Jimps
Låter så gott! Perfekt mat efter skidåkningen! :)
SvaraRaderaHa en fin fredag ni med! :)
Kram kram
//Lana
mmm håller med tjocka revben är toppen!!
SvaraRaderaMåste testa detta recept!
Hej!
SvaraRaderaÅh vilken fin blogg ni har..! Bokmärke ögonaböj :))
Hittade dig via Instagram och Majas LCHF ❤
Ha det gott!
Mia
tack så mycket och kul att du hittat hit! ha det fint.
RaderaMin favvo av alla era recept! Åt d idag m er coleslaw! Mumma!
SvaraRaderaÅh vad gott. Men ost i en glaze?? Tänkte göra detta recept men gubben äter inte ost så får prova utan...
SvaraRadera