Hej på er. Jag tänker slänga in två stycken rätter i kvällens inlägg, dels dagens middag och även Söndagens middag som vi fortfarande inte skrivit om. Idag gjorde jag en kasslergratäng med massor av goda ingredienser i! Gott plus gott blir alltid bra och det är mycket av den varan i den här gratängen.
Kasslergratäng (stor form):
- 1 kg kassler i bit
- 1 paket bacon
- 500 g frysta broccolikvistar
- 100 g fryst hackad spenat
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl philadelphia
- 150 g ädelost
- 5 dl grädde
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st gul lök
- ½ purjolök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 konserv skivade champinjoner
- 2 msk finhackad persilja
- 4 dl riven ost till gratinering
- salt & peppar
- smör
Jo Söndagens middag då. Vi körde både fläskfile och nötytterfile som jag stekte i ugnen på låg tempratur hela eftermiddagen. Jag använde termometer för att det skulle bli perfekt tempratur på köttet så det inte går för torrt! Jag körde ugnen på ca 70 grader och det tog ca 6 timmar att steka klart fileerna. Innertempraturen på nötkött skall vara 55 grader och 68 grader på fläsk för oss som tycker om kött som är mört. Till köttet gjorde jag en underbar murkelsås vilket är bland det godaste man kan äta i såsväg! Vi har gjort den en gång tidigare och kommer garanterat att göra dem många gånger om i framtiden. Sist men inte minst så fräste vi sparris och brocoli i smör och vitlök. Mums.
Murkelsås:
- 1 konserv murklor
- 2 st schalottenlök
- 1 msk kalvfond
- 2 msk whiskey
- 1 dl philadelphia
- 2 dl grädde
- smör
- salt & peppar
En sås som passar till kött av alla dess slag.
Annars har jag haft en bra dag tillsammans med barnen. Vi har varit och handlat lite nya fina grejer och piffat upp deras rum med, dem vart jättenöjda! Sedan har jag kört en total-tvättstuga-makover, från totalt fullproppad med tvätt till helt tom. Så nu är det bara att börja fylla upp den igen...
Nu ska jag lägga mig och slappa i soffan innan det är dags att dra sig tillbaka. Ha en fin kväll! /Jimps
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar