söndag 13 januari 2013

Kokosmjölkspannacotta

 
Hej på er! Helgen börjar lida mot sitt slut och summerar man helgen så har den varit riktigt bra. Temat har varit släktmiddagar, både i fredags och igår. Igår bjöd vi Jimmys syskon med sällskap på sushi och kokosmjölkspannacotta. En trevligt kväll som innehöll det mesta. God mat, trevligt sällskap, spel, musikquiz och lite dans.
Sushi har alltid varit en stor favorit hos mig och Jimmy, så det är verkligen tur att det går att göra lchf-style. Klicka här för att komma till receptet på lchf-sushin. Bland det godaste som går att äta!
Till efterrätt åt vi en pannacotta gjord på kokosmjölk, perfekt om man vill köra mejerifritt och om man gillar kokos såklart. Jag smaksatte den med vaniljpulver och toppade med varma mosade hallon. En efterrätt som gick hem hos alla.
 
Kokosmjölkspannacotta 4 port
  • 500 ml krämig kokosmjölk
  • 2 st gelatinblad
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev sötning, använde agave sirap
Börja med att lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka sen upp den krämiga kokosmjölken tillsammans med vaniljpulvret, smaka av med sirap eller sötningsmedel. Kläm ur vattnet ur gelatinbladen och lägg ner ett i taget i kokosmjölken och rör om. Häll upp i glas och ställ i kylen i ca 4 timmar tills pannacottan stelnar. Toppa med varma hallon och servera.
 
 
Ibland får man lite hjärnsläpp, vi glömde helt att ta kort på sushin med systemkameran så allt jag kan erbjuda är en instagrambild.
Idag har jag varit lite trött, kan säga att jag gick och la mig liiiite senare än vanligt igår, men det sällan man har så roligt, så det får en bli en tidig kväll ikväll istället. På eftermiddagen har vi varit och hälsat på några goda vänner, barnen har lekt och vi har myst framför en varm och skön brasa. Som sagt en väldigt bra helg. Har dessutom klämt ett 5,5km långt löparpass, lite halt är det ju allt, men det är så skönt att springa. Kommer att bli mycket sånt nu när jag pluggar, jag måste röra på mig för att må bra och löpning tar precis lagomt med tid.
Ha en skön söndagkväll! / Camilla
 


2 kommentarer:

  1. Vad gott det låter att byta ut grädden mot kokosmjölk! Älskar kokossmaken :)

    SvaraRadera
  2. Liknande pannacotta gjorde vi på julafton! Det är såååå gott! :)
    Ha en toppen måndag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera