torsdag 17 januari 2013

Köttfärssås (mejerifritt)

 
 
God kväll på er! Har ju tänkt att vi ska äta lite mer mejerifritt, tror nog alla mår lite bättre av det, men helt lätt är det ju inte. Speciellt inte för en grädd-och ostälskare som mig. Skulle kunna dricka grädde och ost skulle jag kunna ha på det mesta. Jag var riktigt frestad att slänga i en klick philadelphiaklick i den här köttfärsen, men jag höll mig. Problemet är ju att man måste hitta på en annan fettkälla så man håller sig mätt. I det här fallet blev det extra krämig kokosmjölk, funkade hur bra som helst. Hade i extra mycket goda grönsaker, en rätt som gick hem hos barnen till 100%. De gillade sockerärtorna extra mycket. Vill du hetta till rätten är det bara att ha lite röd chili.
 
Köttfärssås (mejerifritt) 4-6 port
 
  • 600 gram köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 orange paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4-5 färska champinjoner
  • 1 burk bambuskott
  • 150 gram sockerärtor
  • 250 ml extra krämig kokosmjölk
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar
Börja med att skära löken, paprikan, svampen i skivor och fräs på i stekpanna ihop med bambuskott, krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg i sockerärtorna på slutet så att krispigheten behålls, pressa i viktlök och fräs en liten stund till. Lägg grönsakerna åt sidan, stek köttfärs, krydda med paprikapulver, salt och peppar. Ha i kokosmjölk, krossade tomater, tomatpuré och buljongtärning och låt puttra  i 5-10minuter. Smaka av och känn om du vill ha mer kryddor. Ha sen i alla grönsaker och blanda ihop. Ät rätten som den är eller gärna med en god grönsallad.
 
 

Tänkte jag skulle slänga in en gammal länk, mina bästa gå-ner-vikt-tips, klicka här för att komma dit. Även om många äter LCHF för att må bättre, bli friskare, få en lugnare mage, så börjar de flesta med LCHF för att gå ner i vikt. Även vi började så och det gick ju hur bra som helst. Tyckte innan att det lät för bra för att vara sant och nu 1 ½år senare vet jag att det är precis lika fantastiskt som det låter. Önskade bara att jag hade kommit på det långt innan, det hade besparat mig mycket pengar och lidande. Har testat det mesta:
Viktväktarna - det funkade, men inte i längden eftersom jag aldrig åt något som var riktigt gott, var konstant sugen på något gott.
Nutrilett, Prenet - ja herregud vad ska man säga, leva på pulver, funkar självklart, men funkar självklart inte i längden.
Viktklubben.se - lite som viktväktarna, funkar inte i längden. Fick för övrigt ett mail från viktklubben idag, det stod att de saknade mig så här 2 år efter och de lär få fortsatta att sakna mig.
Så det jag har kommit fram till är att det bästa är att riktigt god och mättande mat och massor med härliga grönsaker, inga konstigheter.
Jag kör nu även med periodisk fasta för det mesta, äter bara mellan kl.12 och 20 på dagarna. Reglerar min hunger på ett bra sätt, annars hinner jag inte bli hungrig mellan målen. Men om du är nyss börjat med LCHF så hoppa PF och kom bara in i livsstilen och gå ner vikt.

Ha en skön kväll, själv ska jag ge mig in i kemins underbara värld (något ironisk)! / Camilla

6 kommentarer:

  1. Det här receptet sparar jag! Låter otroligt gott! Tack för ett smarrigt recept!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Mellan 12-20 vad äter du då? Frukost, lunch och middag ??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag äter för det mesta lunch mellan 12-14 och sen middag mellan 18-19, så för det mesta är min fasta längre än 12-20, men för mig funkar det riktigt bra. Äter mig ordentligt mätt när jag väl äter.

      Radera
  3. Slår kokos smaken igenom mycket i denna maträtt?
    /Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emma!
      Nej,kände inte nån kokossmak alls.
      Ha det fint! :)
      Camilla

      Radera
    2. Perfekt =)
      Jag vill testa mer mejerifrimat då min mage mår bättre av det. Har du några recept som är mejerifria så får du gärna lägga upp dem på bloggen =)
      Älskar dina recept, gjorde din lax med ost täcke i fredags. Supergott!

      Radera