onsdag 30 januari 2013

Räkmackor


Idag har jag varit ledig, har städat, pluggat och lekt med barnen. Blev inte väckt på bästa sätt imorse, Elsa sätter sig upp i våran säng och säger att hon mår illa och måste kräkas. Inte så bra start på dagen, men det har blivit lite bättre, även om hon fortfarande säger att hon har ont i magen. Vi får se hur det blir imorgon, verkar som om alla har mer eller mindre ont i magen, mycket skit som går just nu. Så till kvällsmat kände jag inte för riktig mat utan det blev räkmackor. Alla som har instagram och följer lchf-människor har nog sett jillsmat-frallor (klicka på namnet för att komma till hennes fina sida), de är verkligen överallt och jag vill ju inte vara sämre. Det dök dock upp ett litet problem när jag skulle baka, fiberhusk saknades, jag som alltid har fiberhusk hemma.. så istället för att ha fiberhusk hade jag i mer pofiber för att degen skulle bli en deg och inte en smet. Det ledde i sin tur till att brödet blev lite mer kompakt än vad jag tror att orginalet skulle ha blivit, men smaken var det inget fel på. Kommer att prova att göra dessa med fiberhusk, ska bli spännande att se hur konsistens blir då. Men om ni känner mig rätt så kommer det att dröja, bröd är verkligen inget vi äter speciellt ofta, absolut inget jag saknar.


LCHF frallor 6st
  • 2 st ägg
  • 50 gram smör
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,75 tsk salt
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • Topping, ex vallmofrön, sesamfrön, pumpakärnor och riven ost
Vispa ägg och smöret (halvsmält så det går att vispa) i skål.Blanda ner yoghurten. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och häll sen i det skålen med smör, ägg och yoghurt och blanda. Låt stå och svälla i 5-10min så att degen blir fast. Rulla i hop sex stycket bullar och lätt på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över toppingen. Grädd i ugnen på 175 grader i 15-20 min eller tills de fått fin färg.
På mackorna hade vi sallad, gurka, tomat, citron, räkor och en creme fraiche och majonäsröra. Blanda bara creme fraiche och majonäs, smaka dig fram vad du tycker är gott. Smaksätt med dill, salt och peppar.


Imorgon hade jag hoppats på lite skidåkning, men vi får se hur det är lilltjejen imorgon. Hade varit skönt att starta dagen med en runda. Känner att jag måste träna, drog ju ner på träningen när jag började plugga, men det funkar inte, måste träna för att må bra. Så nu får det bli lite mer träning, kompakt och intensiv träning så jag hinner med pluggandet också. Tänk vilket livspussel det alltid är, men det är väl det som är livet, att få allt att gå ihop.
Ha en skön kväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Vilken härlig middag :) Ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Roligt med ett till brösrecept! Har aldrig provat baka med pofiber... kanske ska testa! :)
    Ha en fin dag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Det brödet testar jag att göra nu! Super bra recept!
    Ni har bidragit till massa mat inspiration!
    Tack!

    Kram Annica

    SvaraRadera
  4. Ah, det där brödreceptet hade jag missat, ska ha det i åtanke nästa gång jag behöver bröd. Tack för tipset!

    SvaraRadera