Hej på er, jag ska passa på att posta in kvällens middag trots att klockan börjar bli mycket. Det vart fläskkotletter och jag vet inte om jag har gjort det i modern tid. Det var ju något man åt mycket av när man var liten och som tillhör det gamla husman käket, men som kanske fått dras med dåligt rykte en tid. Men nu när husman återigen är hett så varför inte tänkte vi och det vart väldigt bra med många gamla smaker man minns i brunsåsen och tillbehören.
Kotletter med brunsås 4 port:
- 800 - 100 g fläskkotletter skivade
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 2-3 msk konc. kalvfond
- ½ dl soja
- salt & peppar
Persilje och blomkålsmos:
- 1 blomkålshuvud
- ½ kruka färsk persilja
- 200 g philadelphia
- 100 g smör
- 2 dl creme fraiche
- salt
- vitpeppar
Som extra tillbehör skivade jag upp två stycken gula lökar och tio stycken färska champinjoner som jag stekte i en panna med smör till dem fått fin färg. Tillsammans blev det en jättegod lchf husman som jag starkt kan rekommendera!
Ha det super! /Jimps
Ja, jag minns mammas snustorra kotletter. Ingenting jag saknar kan jag ju säga, men er mat såg betydligt godare ut :P
SvaraRadera