torsdag 7 mars 2013

Fylld kyckling inlindad i lufttorkad skinka


Oj vad tiden går fort, redan torsdag och har ni märkt ljuset? Idag när jag slutade vid 17 var det fortfarande ljust ute. Underbart!
 Tänkte att ni skulle få ett riktigt smarrigt kycklingrecept idag och samtidigt får jag passa på att tacka dig som lämnade receptet. Kycklingfilé fylld med ost, citron och dragon och sen inlindad i lufttorkad skinka ala Jamie Oliver. En god rätt som passar utmärkt som en festmåltid. Kyckling, citron och dragon passar väldigt bra ihop och sen ost på det och lufttorkad skinka, det kan inte gå fel.

Fylld kyckling inlindad i lufttorkad skinka
  • 4 st kycklingfiléer
  • ca 12 ostskivor (stark ost)
  • 8-12 skivor lufttorkad skinka
  • citronsaft
  • ca 1 msk dragon
  • salt
  • peppar
Börja med att skära kycklingen så att det går att fylla den (se bild längre ner). Krydda med salt, peppar och dragon. Pressa över citronsaft och lägg på ostskivorna, minst 3st / per filé. Lägg ihop kycklingenfiléerna och linda skinkan runt. Pressa över lite mer citronsaft. Stek i stekpanna så skinkan får lite färg. Lägg sen kyckligen i en ugnsform och ställ in ugnen på 175 grader tills kyckligen når 72 grader. Ett bra tips när man gör kyckling är att använda termometer, så slipper man torr kyckling.



 
 
Ha en trevlig kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Mmm...så smarrigt! :)
    Ha en toppen fredag!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Toppenhärligt !! Kul att Ni testade receptet, och Ni gav mig ett nytt sätt att göra den på. Att FYLLA filén, det ska jag göra nästa gång !!! Jag älskar detta receptet och kycklingen blir så saftig och god !!
    Mvh Gene

    SvaraRadera