Vissa kanske tycker att man är knäpp om man ställer sig ute och grillar såhär i minusgrader, men älskar man att grilla så är det inget hinder! Vi premiärgrillade i veckan och igår var det dags igen. Jag grillade en marinerad fläskfile och lite smarriga grönsaker vid sidan om. Vi körde sedan en kall sambalsås som bryter av mot det rökiga köttet, gott gott gott. Såsen gör du enkelt genom att blanda ner sambal och vitlökspulver i creme fraiche.
Marinad, stor sats som också används som glaze under grillningen:
- 1 dl rödvin
- ½ dl olivolja
- ½ dl chilisås
- 1 tsk kalvfond
- 1 dl riven ost
- 3 msk soja
- 1 tsk mild paprikapulver
- ½ tsk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- salt & peppar
Jo grilltider var det ju, vi är mitt inne i uppbyggnandet av grillavdelningen på jobbet! Så härligt att känna på alla nya grilltillbehör och grillar såklart. Så är ni ute efter ny grill eller lite roliga tillbehör så kikar ni in hos oss på Maxi! http://www.icamaxihemochfritid.se/grill-c-662-1.aspx. Trendigt just nu är grillplankor och rökflis, jag kan knappt bärga mig tills jag ska testa plankorna!
Vincent gjorde chokladdoppade jordgubbar och bjöd oss på till efterrätt igår, jordgubbsberoende som han är :)
Nej nu ska vi sticka ut näsan i det fina vädret, ha en bra dag på er! /Jimps
Så gott med grillat!
SvaraRaderaHärligt att kunna grilla nu också! :)
Marinaden låter super smarrigt!
Ha en fortsatt fin söndag!
Kram
//Lana
He,he ja, lite crazy är är du allt svågern! Men det ser jäkligt gott ut, så snart får nog grillen åka fram även här i sydväst.
SvaraRaderakram - Carina
Lite vår/sommarkänsla på detta! Jordgubbar och choklad är en mycket lyckad kombo, mums!
SvaraRaderaTack för en underbar blogg =)
SvaraRaderaTänkte höra med dig vad du använder för chillisås?
/Emma
hej. jag brukar använda vanlig klassisk chilisås, heinz eller icas. mvh jimps
Radera