måndag 4 mars 2013

Pizza


Hej på er! Nu har det äntligen börjat vända, barnen är feberfria och börjar få energin tillbaka. Själv hade jag en rejäl dipp igår, feber och trött hela dagen, men idag är det mycket bättre. Har till och med varit ut en sväng och fått lite frisk luft och sol. Härligt, men man känner att krafterna inte riktigt finns än. Igår blev det inte mycket till matlagning, men i lördags åt vi pizza. Testade en ny botten som jag hittade hos Erika, ökade på ingredienserna lite bara. Tyckte det blev jättegott, en pizzabotten som fick bra konsistens. Vi brukar göra en med mandelmjöl, men jag vet att det är många som har svårt för mandelmjölsmaken och då är den här botten perfekt. Inga konstiga ingredienser, allt går att få tag på i vanliga affärer.

Pizzabotten 1 plåt
  • 3dl gammeldags mjölk
  • 3st ägg
  • 200 gram riven smakrik ost (gärna grana padano)
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 dl Pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
Värm mjölken så den blir ljummen. Vispa ihop mjölken med äggen och den rivna osten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i mjölkblandningen. Låt degen svälla 10 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg plastfolie över. Kavla ut tunnt och dra försiktigt bort plastfolien. Grädda pizzabotten i ugnen på 200 grader i ca 10minuter mitt  i ugnen. Använd gärna pizza/paj-funktion om du har det på din ugn. Höj värmen till 225 grader och toppa pizza med dina favorittillbehör och sätt in ugnen igen i ca 15-20min. Vi hade tomatsås, klicka här för att komma till receptet, skinka, lök, champinjoner, musslor och massor med riven cheddarost.




Häromkvällen var himlen så där helt magiskt vacker, lite svårt att fånga på bild, men jag gjorde ett försök.


Ikväll ska vi ge grannarna något att prata om, yes det vankas grillpremiär och självklart är det fläskkarré som står på menyn. Köttet ligger och gottar till sig en smarrig marinad just nu och det ska bli så gott. Som jag har längtat till grillsäsongen och nu smyger vi igång den.
Ha en trevlig måndag! / Camilla

5 kommentarer:

  1. Eller två deciliter mandemjöl, kanske? Bidde visst fiberhusk i två omgångar här i receptet... :)

    SvaraRadera
  2. 2 dl pofiber kanske..

    SvaraRadera
  3. Oj ja det blev lite fel där, men nu har jag rättat till det :) 2 dl pofiber ska det vara :)
    Tack för att uppmärksammade det! Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Den här pizzabotten måste jag också prova nästa gång vi ska göra pizza! :)
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera