lördag 2 mars 2013

Kyckling, hosta och vårkänslor


Hej på er! Hur är det i det soliga vädret? Här är det fortfarande sjukdomar som dominerar, lite mindre feber idag men mer hosta. Var med Vincent till vårdcentralen igår och det visade sig att han också hade halsfluss och influensa. För barnen kom influensan över en natt, för mig smyger det sig på, blir lite sämre och sämre för varje dag. Tur att jag har bytt arbetshelg med en jobbarkompis, så jag får vila upp mig under helgen. Och dessutom är det ju Vasaloppet imorgon, då ska jag ligga i sängen och kika hela förmiddagen.
Tänkte jag skulle bjuda på ett gammalt klassiskt recept som vi har gjort många gånger, gott och enkelt. Gjorde det med lite mindre ingredienser och det blev precis lika gott. Kycklingklubbor/lår i ugn, så gott att det räcker fint med en enkel sallad och avokadoröra till.

Kycklingklubbor i ugn
  • 1,5-2kg kycklingklubbor
  • 4 st röd lökar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk soya
  • 1 dl riven ost (eller 100g ädelost)
  • peppar
Om kycklingklubborna är frysta så börja med att koka klubborna i 5 minuter. Skär löken i kvartar. Blanda övriga ingredienser i en bunke. Lägg kycklingklubborna och löken i en ugnsform, häll över marinaden. Sätt in ugnen på 225grader i ca 30min. Ta ut kyckligen och skär ett snitt i en klubba för att se till att kycklingen är klar. Servera kycklingen med den smaskiga marinaden och en sallad.


Jag har ju knappt varit utanför dörren sen i tisdags, bara sjukhusbesök, men jag ser ju vad som händer ute, VÅREN. Solen skiner och snön smälter och det märks även inne att det händer grejer nu när det blir ljusare, blommorna växer och blommar.


Lite vårnaglar också, funderar på att pigga upp mig med en ansiktsmask också, är det vår så är det.


Med våren och ljusare tider kommer ju även lusten att byta gardiner, köpa nya blommor, fixa och dona helt enkelt. Och det går ju bra i alla rum förutom i vardagsrummet, vårt svåraste renoveringsprojekt! Jag börjar få en bild hur jag vill ha det, tyvärr är den inte alls lik Jimmys bild. Jag gillar ju träväggar, bilden nedan är från vårt sovrum, och skulle gärna kunna tänka mig en vit trävägg i vardagsrummet. Sen skulle jag vilja ha in böcker, skulle helst vilja bygga en bokhylla på en hel vägg (och helst en stege också), helst där tv sitter så den byggs in och inte tar så stor plats. Jag vill ha ett mysigt vardagsrum med färg. Jag tror jag ska fixa ett gäng med inredningstidningar och se till att vi gör varsin moodboard och så får vi se om vi kan mötas.


Ha en trevlig lördag! / Camilla

3 kommentarer: