God kväll! Kvällens mat blev väldigt lyckad, supersmarrigt! Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja. Smörsåsen har vi gjort en gång förut, då blev den god men det kändes som konsistensen inte var den rätta. Idag blev både smaken och konsistensen som den skulle. Och hur gick det till?! Jo med mer smör och en mixerstav, så idag bjuder jag på ett nytt uppdaterat recept på smörsåsen, som passar utmärkt till fisk. Ugnsrostad blomkål är ju min absoluta favorit just nu. Jag skivar bara blomkålen, har på olivolja och flingsalt och sen in i övre delen av ugnen på 225grader till blomkålen får fin färg. Vill man göra det extra gott så är det bara att toppa med riven parmesan. Mums!
Smörsås
- 2 st schalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk persilja
- 2 dl vitt vin
- 2 msk vitvinsvinäger
- ca 200 gram smör
Ha en skön kväll! / Camilla
Åhhh vad jag tycker om er sida!
SvaraRaderaÄr inne varje vecka när jag gör mina egna veckoplaneringar!
Såå mycket gott!!
/Thess
Åh tack snälla du :)
RaderaOjojoj så gott!!!!
SvaraRaderaÅh, vilken tur att ni skrev receptet. Såg bilden på Instagram och blev så sugen. Sparar receptet. Blomkål har jag bara ugnsrostat i buketter tidigare... men det ser lite roligt ut med skivor. Skär ni med mandolin eller med kniv?
SvaraRaderaBlomkål i ugn är verkligen en höjdare :) jag skär med kniv.
RaderaHa det så bra!
Vilken smarrig rätt! Mums!
SvaraRaderaSmörsås ska jag absolut testa! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Ugnsrostad blomkål, mums! Passar säker kanon till fisken och smörsåsen :) Smarrig rätt!
SvaraRadera