God kväll! Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart. En bra eftermiddag med andra ord.
Kvällens måltid blev kyckling curry. Jag tycker jag alltid är på jakt efter den perfekta thai-rätten, att det ska smaka som det går när man går ut och äter thaimat. Riktigt svårt att få till, smakerna blir alltid så försvenskade. Jag fick inspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde med vanlig curry på burk. Vet att det ofta är socker inblandad i, läste att det oftast används palmsocker, tydligen inte lika illa som vanligt socker. Och är det 1,5 tsk som gör hela rätten så får jag offra mig, men jag ska undersöka saken lite mer. Jag ska ta och åka till en av stans thaibutiker och så ska jag fråga hur jag ska bära mig åt och sen ska jag köpa allt som de rekommenderar, den perfekta kunden alltså.
Kyckling curry
- ca 600 gram kycklingfilé
- 400 ml kokosmjölk, gärna extra krämig
- 0,5-1 msk curry (eller röd currypasta 2-3 msk)
- 0,5 röd röd chili
- 1 msk fisksås
- 1/4 tsk salt
- 1 burk wokgrönsaker
- 1 burk bambuskott
- ½ röd paprika
- ½ grön paprika
Imorgon är det redan torsdag, veckorna går verkligen undan nu. Ser framemot helgen då hela familjen är ledig. Barnen ska åka deras första skidlopp på lördag, de var lite tveksamma först, men sen hörde de att det skulle få medaljer och då ville de åka. Oj vad jag ska heja!
Ha en trevlig kväll! / Camilla
Kan berätta att thailändska kockar tillsätter E621, glutamat. Den för oss svenskar förhatliga kemikalien som gör thaimaten beroendeframkallande och godare än vad den egentligen är. Därför är det svårt att nå enda fram.
SvaraRaderaTitta in i ett thaikök och det står säckvis med E621.
Men......lite röd currypasta kommer man lång med, likadant grön curry.
Eva
Eva
Mmm...så gott! Nu blev jag också sugen på thailändsk mat! :)
SvaraRaderaHa en toppen kväll!
Kram kram
//Lana