onsdag 13 mars 2013

Kyckling curry


God kväll! Idag slutade jag tidigt och efter jobbet tog jag med mig barnen och mötte upp mormor på stans biblioteket, där vi läste böcker, spelade spel, lekte och fikade såklart. En bra eftermiddag med andra ord.
Kvällens måltid blev kyckling curry. Jag tycker jag alltid är på jakt efter den perfekta thai-rätten, att det ska smaka som det går när man går ut och äter thaimat. Riktigt svårt att få till, smakerna blir alltid så försvenskade. Jag fick inspriration från en sida på nätet, Thailandsfakta, dock hade jag ingen röd currypasta hemma så jag körde med vanlig curry på burk. Vet att det ofta är socker inblandad i, läste att det oftast används palmsocker, tydligen inte lika illa som vanligt socker. Och är det 1,5 tsk som gör hela rätten så får jag offra mig, men jag ska undersöka saken lite mer. Jag ska ta och åka till en av stans thaibutiker och så ska jag fråga hur jag ska bära mig åt och sen ska jag köpa allt som de rekommenderar, den perfekta kunden alltså.

Kyckling curry
  • ca 600 gram kycklingfilé
  • 400 ml kokosmjölk, gärna extra krämig
  • 0,5-1 msk curry (eller röd currypasta 2-3 msk)
  • 0,5 röd röd chili
  • 1 msk fisksås
  • 1/4 tsk salt
  • 1 burk wokgrönsaker
  • 1 burk bambuskott
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
Började med att strimla kycklingen. Häll upp häften av kokosmjölken i en wok eller stekpanna och koka upp under omrörning på medelhög värme. Ha i curryn eller currypastan och skiva chilin utan frön och ha i, rör om. Lägg i kycklingen och låt det puttra tills kycklingen blir vit och genomkokt. Tillsätt resten av kokosmjölken, wokgrönsaker, bambuskott och koka upp igen. Krydda med fisksås och salt. Skär paprikan i tunna skivor och lägg i precis innan servering så de behåller sin krispighet.


Imorgon är det redan torsdag, veckorna går verkligen undan nu. Ser framemot helgen då hela familjen är ledig. Barnen ska åka deras första skidlopp på lördag, de var lite tveksamma först, men sen hörde de att det skulle få medaljer och då ville de åka. Oj vad jag ska heja!
Ha en trevlig kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Kan berätta att thailändska kockar tillsätter E621, glutamat. Den för oss svenskar förhatliga kemikalien som gör thaimaten beroendeframkallande och godare än vad den egentligen är. Därför är det svårt att nå enda fram.

    Titta in i ett thaikök och det står säckvis med E621.

    Men......lite röd currypasta kommer man lång med, likadant grön curry.
    Eva

    Eva

    SvaraRadera
  2. Mmm...så gott! Nu blev jag också sugen på thailändsk mat! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera