tisdag 12 mars 2013

Rullader fyllda med två olika ostar


God kväll på er, hoppas ni haft en bra dag. Min dag har gått i "ett" och nu sitter jag lugnt i tv-soffan och kikar på Champions league, så jag ska inte klaga just nu. Till middag ikväll gjorde jag oxrullader fyllda med två olika ostar. Den ena med blåmögelost och den andra med färskost med pepparrotssmak. Jag kunde helt enkelt inte välja så det fick bli båda och jag kan faktiskt inte säga vilken som vart godast! Vid sidan om så åt vi avocadohalvor toppade med smörfräst champinjon och purjolök. En sjukt god middag som jag verkligen rekommenderar er och jag har lovat mig själv idag att jag måste äta rullader oftare.


Ostfyllda rullader i sås, 4 port:
  • 800 g lövbiff 8-10 skivor
  • 2 msk fransk senap
  • 150 g ost, ex mögelost eller färskost
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g philadelphia
  • 1-2 tsk kalvfond
  • 2-3 tsk soja
  • smör till stekning
  • salt & peppar
Börja med att göra iordning rulladerna genom att pensla på ett tunnt lager senap på varje lövbiffsskiva. Rör ihop ost, schalottenlök och persilja. Lägg en klick av blandningen på varje skiva, rulla ihop och fäst med en tandpetare. Bryn i panna med smör och vitlök tills dem fått fin yta och slå sedan över grädde, philadelphia, fond och soja. Låt puttra i 10 min, smak av med salt och peppar innan servering. Klart!


Färsk avocado toppad med stekt lök och svamp, 4 port:
  • 4 st avocado
  • 200 g champinjoner
  • 15 cm prujolök
  • smör
Halvera och gröp ur avocadohalvorna hela. Stek sedan finhackad champinjon och purjolök i smör tills dem fått fin färg. Toppa sedan varje avocadohalva med en nypa av stekblandningen och servera direkt.


Ha en fortsatt go kväll på er! /Jimps

3 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det ser ut. Rullader är aldrig fel och avokadon med toppingen måste jag komma ihåg att prova!

    SvaraRadera
  2. Mmm...låter väldigt gott! Och vad läckert med champinjonfyllningen i avokadhalvorna! ::)
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Mmm, det lät supersmarrigt! Är ofta inne och läser, men kommer aldrig så långt som att kommentera. Måste bara berätta att jag får otroligt mycket tips och inspiration från er. De kvällar jag inte vet vad vi ska äta hemma så surfar jag alltid in på eran sidan och hittar något gott!

    Tack för en finfin blogg!
    /Serro

    SvaraRadera