fredag 12 april 2013

Fredag


Hej på er! Ja idag är det Fredag och helgen närmar sig. Vi ska dock jobba hela helgen, men det hindrar oss inte från att äta lite gott ikväll. Räkor och lite annat småplock är inplanerat.

Igår gjorde jag en fiskgratäng på kvällen, jag hade tänkt att ha räkor i såsen men dem var tyvärr slut så det fick gå bra ändå. En riktigt fet och god gratäng passade ypperligt på Torsdagskvällen!


Fiskgratäng 4-6 port:
  • 2 st torskblock (2x400 g)
  • 1 konserv skivade champinjoner
  • 800 g strimlad vitkål
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk skaldjursfond konc.
  • 1 msk hackad gräslök fryst
  • 2 msk hackad dill fryst
  • riven ost till gratinering
  • ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
Torskblocken skall vara tinade och är dem inte det så kör in dem en kvart i ugnen på 200 grader innan tillagning. Lägg blocken i en ugnsform, stek svampen i stekpanna med smör, salta och peppra under stekningen och strö sedan svampen över fisken. Strimla vitkålen och ringla runt om fisken. Gör iordning såsen genom att koka upp grädde, creme fraiche, vin och philadelphia. Krydda med fiskbuljongtärning, skaldjursfond, dill, gräslök,  salt och vitpeppar. Smaka av och häll sedan såsen i ugnsfomen och toppa allting med riven ost. Gratinera sedan i ugnen på 200 grader i 20-30 min. Klart!


Nu är det strax dax att göra sig i ordning och åka iväg till kneget! Ha en härlig fredag allesammans. / Jimps

2 kommentarer:

  1. Mmm...gott med fiskgratäng! Ska testa göra sådan med vitkål också! :)
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Det måste testas! Låter supergott!

    SvaraRadera