onsdag 22 maj 2013

Seafoodspett

 
Äntligen har vi testat Ica Maxis mest omtalade grillspett och ja de var gudomligt goda. Visst kan man göra egna spett, men det är ju lätt att bara köpa ett grillspett om man vill ha fler olika sorters fisk. Innan hade jag tänkte att vi skulle äta spetten som förrätt, men när jag såg spetten insåg jag att det här kommer att bli en huvudrätt, jag blev minst sagt mätt. På spetten var den lax, tonfisk, pilgrimsmussla och grönsaker. Under grillningen penslade Jimmy spetten med olivolja blandat med pressad vitlök, salt, peppar, persilja och lite vinäger. Så om du har vägarna förbi Ica Maxis fiskdisk i Borlänge, så köp med dig ett spett!
Till åt vi vit sparris och smörsås, klicka här för att komma till receptet på smörsåsen. Såsen passar verkligen jätte bra till fisk och är så god att jag skulle kunna dricka den. Tack vare Leif Mannerström och Sveriges mästerkock upptäckte vi den och det är jag glad för.


Idag har vi varit ledig, jag har pluggat, snacka om pluggväder idag, mulet och regn hela dagen. Sen tog jag mig en springtur, körde lite intervaller, kändes riktigt bra. Körde uppvärmning i 10 min sen körde jag igång med intervaller, sprang så fort jag kunde i en minut och sen lätt löpning i 2minuter och sex repetitioner och sen 5 min nerjogg. Kanske är det nu det vänder, man behöver ju springa några gånger innan det börjar lätta. Sprang ju Blodomloppet i måndags och det gick verkligen inte lätt, gjorde misstaget som man gärna gör i lopp, tog ut mig för mycket i början. Men med tanke på hur lite jag hade tränat innan så är jag ändå nöjd.
Jimmy och barnen har varit ute på en utflykt med Jimmys syster och hennes familj, medans jag satt hemma och pluggade. De var och kikade på massa djur, något som barnen verkligen uppskattade. Jag har fått höra om alla djur.
Idag har äntligen mina föräldrar kommit hem från husvagnen, så på kvällningen åkte vi dit på jordgubbs- och gräddfika. Skönt att de är hemma igen! Ha en trevlig kväll! / Camilla

3 kommentarer:

 1. Mmm...så gott det låter med den här smörsåsen! Och så enkelt att göra! Måste testas! :)
  Ha en fin dag!
  kram
  //Lana

  SvaraRadera
 2. Ser alldeles fantastiskt gott ut{

  SvaraRadera
 3. Ser alldeles fantastiskt gott ut!

  SvaraRadera