måndag 17 juni 2013

Dagen då allt skulle hända


God kväll på er! Idag har vi varit lediga efter helgens arbete, men det har absolut inte varit nån som helst återhämtning, full fart hela dagen. Började med att jag vaknade kl 6.30 och var pigg och kände mig utvilad, så jag begav mig ut på en powerwalk. Det är något speciellt med morgonpromenad, lugnet och ljuset. På semestern blir det garanterat mer morgonpromenader. Efter det var jag och snabbhandlade och vid 9 var det dags för öppet hus på Elsas förskola. Det var kul och se hur hon kommer att få det och jag är helt övertygad om att hon kommer att trivas. Vincent tyckte också att det var spännande, bäst att han vänjer sig för nästa år är det hans tur. Man kan inte förstå att tiden har gått så fort bara, snart har man två skolbarn, hur gick det till?! Efter det var det dags för Elsa och mig att klippa oss och samtidigt dök en grävare upp hemma hos oss. Vi har samlat på oss en jordhög på baksidan som har blivit helt omöjlig att hantera och dessutom två stora komposter. Hittade en grävare på nätet som hade en liten grävare som inte förstörde gräsmattan. Dessutom kunde han sortera ur jorden och bara ta med sig gräs och kvistar. Så nu kan vi använda jorden, strålande! Värt varenda krona!

 

Om ni bara anade hur skönt det är att se den här synen, allt är borta, nu kan vi börja om från början. Vi ska snickra kragar och plantera, sen har jag lite mer idéer, men en sak i taget.


Sen har vi planerat thujorna som vi köpte häromdagen. Det är på det här viset vi har samlat på oss all jord, varje år har vi grävt bort nån rabatt, men nu tror jag att vi är klara med all borttagning. Nu börjar det roliga, att plantera nytt där man vill. Jag glömde att ta en bild innan men den här rabatten var riktigt illa, det växte ALLT och det såg inte klokt ut. Så skönt att få lite ordning. Dessutom försöker vi göra så mycket som möjligt innan semestern, så man verkligen kan ha semester och inte behöva jobba ihjäl sig i trädgården.


Sen hyrde vi en släpvagn och åkte till tippen med allt skrot som fanns på baksidan som inte grävaren kunde ta med sig. Sån lättnad att slippa allt, ett stort problem mindre.


När vi hade varit till tippen åkte vi till Falun och köpte ett skåp som jag hittat på Blocket. Skåpet och korgen nedan är starten på renoveringen av vardagsrummet, det tar sin tid, men det börjar sakta men säkert växa fram en bild. Skåpet ska målas och få nya handtag och lite annat. Ni får se när jag är klar...


Nu har jag satt mig ner och nu kommer jag inte göra något mer idag. Jimmy har dragit iväg och spelat fotboll. Ha en trevlig kväll! / Camilla


3 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med morgonpromenader! Jag har hittills haft väldigt flexibla tider, iom att jag har varit student, och därför ofta hunnit med dessa promenader. Hoppas jag fortsätter när jag börjar tidigare!

  SvaraRadera
 2. Visst går tiden fort. Min son är snart åtta år och gick ut första klass i fredags... hur gick det till??? :-)
  Mysigt med promenad på morgonen... det ska jag se om jag kan få till under semestern.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj, vad mycket ni har gjort! :)
  Spännande med skåpet! Du lägger väl ut bilder sedan när du målat klart det? :)
  Ha en fin dag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera