lördag 15 juni 2013

Samlade bilder & recept


Hej allesammans och hoppas ni har en trevlig helg såhär veckan innan midsommar. Vi har våran jobbhelg nu men det rör oss inte i ryggen för efter midsommar har vi fem veckors semester om en vecka! Ska bli så sjukt skönt och efterlängtat.

Efter jobbet idag så packade jag bilen full med Tujor som vi skall plantera i morgon och på måndag, vi har ju häcken full med trädgårdsarbete såhär i början på sommaren. Det kommer hem en grävmaskinist nästa vecka som skall hjälpa oss med lite markarbeten som har legat över oss en lång tid, så det kommer verkligen bli en sten som släpper från bröstet när det är klart.


Efter jobbet idag så slängde jag ihop vad jag kan kalla min paradrätt, den sitter i ryggmärgen och är en rätt som jag från början kom på helt själv. Den är helt underbar och passar både till vardag och fest. Det är en helstekt och fylld fläskfile, du kan fylla den med lite vad du tycker om och jag har gjort den med en väldig massa olika fyllningar. klicka här för att komma till receptet.


I veckan gjorde jag en improviserad kycklingrätt där jag stekte kycklingytterfile i stekpanna på låg temratur för att inte torka ut den. Till det gjorde jag en currysås och stekte upp lite blandade grönsaker.

Currysås:
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 dl philadelphiaost
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk curry
  • salt & peppar
  • smör
Fräs hackad lök och curry i kastrull med smör tills löken mjuknat. Slå i kycklingbuljong, grädde och philadelphia. Låt puttra i 10 - 20 min och smaka av med salt och peppar.

Stekta grönsaker:
  • Vitkål
  • champinjoner
  • rödlök
  • böngroddar
  • fisksås
  • soja
  • salt
  • smör eller rapsolja
Strimla efter önskad mängd och stek i smör eller olja. Toppa med fisksås och salt efter smak och tycke. Klart!

Sirlon stake (högrev) Mycket gott grillkött av bra kvalitet!

Ja så passar jag på att slänga ut lite härliga bilder som vi inte publicerat från dagarna som gått...

Tjocka helgrillade revbensspjäll, mums!
Klicka här för att komma till receptet på marinaden som vi använder till våra revbensspjäll!

Ost & örtfyllda champinjoner
Klicka här för att komma till receptet på dem fyllda champinjonerna!

Dem tjocka revbensspjällen uppskivade.

Entrecote med kryddsmör behöver ju ingen närmare beskrivning, alla vet att det är gott...

Olivbricka som med massa olika härliga oliver.

Ostbricka.

Jag är en riktig sucker för korv och då speciellt delikatesskorv! Mums...

Kassler i ugn toppad med speatröra och en tomatröra vid sidan om, härliga Italienska smaker.
Klicka här för att komma till receptet på Tomatröran. Spenatröran gör du enkelt genom att blanda finhackad kokat spenat med persilja, basilika och parmesanost.

Grillade spareribs med kålrotspommes.
Spareribs grillas precis som tjocka revbensspjäll på indirekt låg värme under lång tid och är jättegott fläskkött!


Spareribs i hel bit.
Ja här var lite från dagen och dagarna som varit. Hoppas jag gett er lite hunger och inspiration. Ha en fortsatt trevlig kväll! /Jímps

6 kommentarer:

  1. Oj, så mycket gott! Hoppas ni får en bra vecka, den går nog fort... sen har i semester!

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga bilder! Verkar vara väldigt gott också ;) Fin blogg!

    SvaraRadera
  3. Oj, vad tråkigt och enformigt det måste vara att äta lchf...(ironisk). Som jag sagt förr...varje måltid är en fest. Underbara bilder. Glad sommar!!

    SvaraRadera
  4. Oh, så mycket god mat! Sitter och dreglar! :)
    Skönt att få fixa saker som man velat göra länge!
    Ha en fin kväll!
    Kramar till båda!
    //Lana

    SvaraRadera
  5. grilla avocado, det måste jag testa!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag verkligen du ska göra! Den blir krämig och god. /jimps

      Radera