torsdag 6 juni 2013

Kyckling texmex


Nationaldag i all ära men för mig har det varit en ganska vanlig vardag. Jag klev upp tidigt i morse och åkte iväg till jobbet, på eftermiddagen kom jag hem till ett underbart väder så det var bara till att dra igång på grillen och laga lite god mat. Jag fick lite björkvedsklabbar när jag besökte mossan häromdagen så idag körde jag en liten 50/50 på grillen med briketter & björkved och det vart riktigt bra! Lite extra glöd och rök gör alltid susen...

Det vart ingen riktig guacamole utan en mer utblandad variant med härliga smaker!

Jag marinerade kycklingytterfilebitar i en tjock texmex marinad innan jag grillade dem. Sedan hackade jag upp en smarrig sallad, riven ost och så gjorde jag en improviserad guacamoleröra som vart jättegod. Man kan ju bli lite halvtrött på att alltid äta samma tacos som man alltid gör med köttfärs osv. Så ett tips från mig kan vara att byta ut tex köttfärs mot kyckling, färdig salsa eller guacamole mot en egen hemmagjord. Helt andra smaker kommer fram och man tröttnar inte lika lätt...

Guacamoleröra 8 port:
  • 3 st avocados
  • 200 g krossade tomater
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk citronsaft
  • 2-4 tsk sambal oelek efter smak och tycke
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½-1 tsk spiskummin
  • 2 krm vitpeppar
  • salt
Mosa avocado i en skål och blanda sedan ner alla ingredienser och smaka av med kryddorna. Tänk på att krydd och löksmaken växer i röran ju längre den får stå. Lägg ner en avocadokärna i röran för att den inte skall mörkna för snabbt. Klart!

Inga konstigheter utan dem klassiska grönsakerna som brukar finnas hemma i kylen.
 
Härlig glöd på grillen!
 
Vedklabbarna fick vara med och leka idag.
 

Den marinerade kycklingytterfilen vart mör och smakrik!
Kycklingmarinad:
  • 1 påse kryddmix, ekologisk texmex
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk soja
  • 1 msk thailänsk fisksås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm vitpeppar
  • salt
Blanda helt enkelt kycklingen med röran och låt stå och dra minst en timme innan grillning.
 
 
En kollega på jobbet bjöd oss på en lchf anpassad dessert idag, med en liten vimpel i på nationaldagen å allt. Den avnjöt vi ute i solen och var riktigt smaskigt! Jorgubbar och en mangomousse, inte hundra med mango kanske men för övrigt inga konstigheter i.

Ha nu en trevlig kväll på er! /Jimps

3 kommentarer:

  1. Mmm, allt ser jättegott ut!

    SvaraRadera
  2. Så gott med tex mex smaker! Mums! :)
    Ha en toppen fredagskväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera