Nationaldag i all ära men för mig har det varit en ganska vanlig vardag. Jag klev upp tidigt i morse och åkte iväg till jobbet, på eftermiddagen kom jag hem till ett underbart väder så det var bara till att dra igång på grillen och laga lite god mat. Jag fick lite björkvedsklabbar när jag besökte mossan häromdagen så idag körde jag en liten 50/50 på grillen med briketter & björkved och det vart riktigt bra! Lite extra glöd och rök gör alltid susen...
Det vart ingen riktig guacamole utan en mer utblandad variant med härliga smaker! |
Jag marinerade kycklingytterfilebitar i en tjock texmex marinad innan jag grillade dem. Sedan hackade jag upp en smarrig sallad, riven ost och så gjorde jag en improviserad guacamoleröra som vart jättegod. Man kan ju bli lite halvtrött på att alltid äta samma tacos som man alltid gör med köttfärs osv. Så ett tips från mig kan vara att byta ut tex köttfärs mot kyckling, färdig salsa eller guacamole mot en egen hemmagjord. Helt andra smaker kommer fram och man tröttnar inte lika lätt...
Guacamoleröra 8 port:
- 3 st avocados
- 200 g krossade tomater
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 2 st finhackade schalottenlökar
- 1 tsk vinäger
- 2 tsk citronsaft
- 2-4 tsk sambal oelek efter smak och tycke
- 1 tsk paprikapulver
- ½-1 tsk spiskummin
- 2 krm vitpeppar
- salt
Inga konstigheter utan dem klassiska grönsakerna som brukar finnas hemma i kylen. |
Härlig glöd på grillen! |
Vedklabbarna fick vara med och leka idag. |
Den marinerade kycklingytterfilen vart mör och smakrik! |
Kycklingmarinad:
- 1 påse kryddmix, ekologisk texmex
- 2 dl creme fraiche
- 3 msk soja
- 1 msk thailänsk fisksås
- 1 tsk paprikapulver
- 2 krm vitpeppar
- salt
Blanda helt enkelt kycklingen med röran och låt stå och dra minst en timme innan grillning.
Ha nu en trevlig kväll på er! /Jimps
Mmm, allt ser jättegott ut!
SvaraRaderaSå gott med tex mex smaker! Mums! :)
SvaraRaderaHa en toppen fredagskväll!
Kram
//Lana
Vad gott det ser ut :)
SvaraRadera