måndag 29 juli 2013

Luftiga lchf-burgare


Ja så var dagen här när semestern är slut och nu är första arbetsdagen på fem veckor avklarad. Det var faktiskt inte så farligt att komma tillbaka till jobbet även om man fått smak på ledigheten nu. Det är mycket som händer på jobbet såhär års så tiden verkligen springer iväg.

När man stämplat ut och kliver utanför dörren på jobbet så gassar solen ordentligt så det var bara att skynda hem och dra igång på grillen. På menyn idag stog det hamburgare och idag så testade vi att göra burgare utan krusiduller. Med inspiration av flippin burgers så tröck vi helt enkelt ut färs och grillade precis som den är och det vart verkligen skillnad i luftigheten när man inte bearbetat färsen. Det vart en riktig höjdare och det är alltid kul att lära sig helt nya saker inom matlagning, tex att en burgare kan bli godare utan krydda om den grillas på rätt sätt... Den här rätten har med den här tekniken också gått från snabbmat till supersnabbmat :) I stort sett inga förberedelser alls krävs innan tillagning och denna rätt kan skapas på 10-20 min från start till mål.


Luftiga burgare 4 port:
 • 800 g köttfärs (helst med hög fetthalt)
 • 1 paket bacon
 • cheddarost
 • gorgonzolaost
 • salt & peppar
Öpnna köttfärspaketet och skär upp 4 st delar av dem 800 grammen. Pressa lätt in hörnen så att kuberna blir cylinderformade och pressa sedan ovanifrån med en grillspade eller liknande så att dem pressas ner till lagom stora biffar. Sedan skall dem grillas eller stekas. Krydda med salt & peppar under tillagningen och toppa med ost mot slutet. Klart!

Servera med salladsblad, bacon, grönsaker och våran egen dressing. Klicka här för att komma till recptet på våran Hamburgerdressing.


Semester i all ära men det är faktiskt ganska skönt med vardag ibland med alla rutiner i både arbete, fritid, matlagning osv... Så efter att ha legat lite lågt med bloggandet under sommaren så kommer det definitivt bli en upptrappning framöver. Vardag för mig innebär också kreativit tänkande kring matlagning och inspireras av allt jag springer på i butikerna, på jobbet och läser på nätet. Det är verkligen härligt att ha matlagning som intresse eftersom det finns oändligt mycket att utforska och lära sig!

Ha nu en bra kväll allesammans! /Jimps

2 kommentarer:

 1. Snacka om snabbmat! Det ska vi testa hemma också, det blir ju grillat var och varannan dag så det gäller att variera sig. Tack för tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. det tycker jag verkligen du ska testa! dem vart himla saftiga...

   Radera