tisdag 3 december 2013

Fläskkarrérulle med ostfyllning


God kväll på er! Tänkte bjuda er på ett smarrigt fläskkarrérecept som passar både till vardag och fest. Vi brukar grilla mycket fläskkarré på sommaren, men det går utmärkt att äta hela året. Godast blir det om man tillagar det i ugnen eller i gryta. Pulled pork är ju en maträtt som har blivit väldigt poppis på slutet, väldigt gott och det lagar sig själv. Något annat som är väldigt gott är fläskkarrérulle, går att variera hur mycket som helst. Det är bara att byta fyllning. Jag gjorde två olika ostfyllningar, en lite hetare med färskost och sambal oelek och en annan med en jättegod gorgonzola och mascarponeost. Klicka här för att komma till själva grundreceptet på rullen.


Gorgonzola och mascarponefyllning
  • 2 msk färskost
  • 200 gram gorgonzola och mascarponeost
  • 2 schalottenlök
  •  vitlöksklyfta
  • 1 msk fryst hackad persilja
  • salt
  • peppar
Hacka schalottenlöken och pressa vitlöken och blanda ihop med övriga ingredienser.


Ost och sambal oelekfyllning
  • 100 gram färskost
  • 2-3 msk creme fraiche
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk hackad fryst basilika
  • salt
  • peppar
Hacka löken och blanda ihop med övriga ingredienser.




Idag köpte jag årets första julklapp, börjar bli dags att ge sig ut på julklappsjakt. Sen är det ju en som snart fyller 30 här hemma och vad köper man till honom som aldrig önskar sig något... Får ta mig en allvarlig funderare. Ha en fin kväll! / Millis

1 kommentar:

  1. Mmm...vad gott! Detta måste testas! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera