söndag 29 december 2013

Söndag


God kväll och hoppas ni haft en bra Jul allesammans! Våran Jul har varit bra, mycket god mat och många fina klappar. Nu blickar vi frammåt mot nyår som vi kommer att fira hemma tillsammans med min syster och hennes familj. Då ska vi kruta på ordentligt med en smarrig trerätters och det ser jag verkligen fram emot!

Jag ska tipsa er om ett gott snack såhär i Juletider då det är grönkålssäsong. Grönkålschips som du enkelt gör i ugnen och som är mycket godare än vad det kanske låter. Du strör ut grönkål på en plåt, ringlar över olivolja och salt sedan rostar du den i ugnen på 175 grader i 10-15 min. Låt dem vila en stund innan servering så dem får torka till sig och bli krispiga. Klart!


Idag har jag äntligen varit ledig och haft tid att montera takstege uppe på vårat hustak som är den sista åtgärden innan våran braskamin ska slutbesiktigas. Känns lite trist att i juletider ha en fungerande braskamin hemma i vardagsrummet som man inte får elda i! Men men, snart så..

Hela eftermiddagen sen så har jag, Camilla och hennes pappar rivit ut ett helt kök tillsammans i hennes föräldrars nya bostad. Det var skojigt och jag gjorde precis som det ska göras, enbart med hjälp av en kofot :)

Igårkväll åt vi grillad biff med Jordärtskockspure, kokt sparris & bearnaisesås. Det för första gången vi gjort Jordärtskockspure och det blev jättegott och passade ypperligt till köttet.

Jordärtskockspure 4 port:
  • 500 g Jordärtskockor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • salt & peppar
Skala och skiva upp Jordärtskockorna. Koka dem sedan i vatten och buljongtärning i ca 8 min eller tills dem är mjuka. Passera dem och koka sedan upp tillsammans med philadelphia och grädde. Smaksätt med vitpeppar, salt och peppar. Tag av kastrullen och låt vila en aning innan servering så pure'n får sätta sig en aning. Klart!

http://jimpslchf.blogspot.se/p/instagram.html
Bilden är tagen från jimps_ Istagram, klicka på bilden för att kika på fler bilder från våra Instagramflöden.

Har ni läst senaste numret av Allt om lchf som är Expressens lchf-bilaga? Har ni inte gjort det så tycker jag ni ska göra det i veckan. Där kan ni läsa ett reportage med mig, bara en sån sak :)

Ha nu en trevlig kväll gott folk! /Jimps

3 kommentarer:

  1. Har läst om dig i bilagan! Kul! :)
    Gott och nyttigt med sådana chips! Ska nog testa till någon fredagsmys framöver! :)
    Ha en underbar Nyårsafton och Gott Nytt År!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Gott nytt, hoppas ni hade ett trevligt nyår! Grattis till reportaget! :D

    SvaraRadera
  3. Jag såg dig i tidningen, kul att läsa om folk man känner igen. Dessutom gick jag igenom gamla tidningar innan jul och klippte ur recept m.m. och då hittade jag artikeln om er i en LCHF-bilaga sen något år tillbaka. :)

    SvaraRadera