onsdag 8 januari 2014

Gott nytt år!


Bättre sent än aldrig så Gott nytt år på er som tittar in på bloggen då och då. Då är det 2014 och fasen vad åren går fort! Tycker åren går fortare ju äldre man blir. Vi går nu in på tredje året med våran blogg som varit en stor del av våra liv och förhoppningsvis hjälpt och inspirerat många eller åtminstone några där ute. Det är ganska svindlande när man sitter och bläddrar igenom bloggarkiven från åren som har gått. Från knepiga textrader och suddiga bilder i början till högre standard på senare tid. Det är ganska kul att gå tillbaka och kika ibland.

Tänkte dela med mig av lite kuriosa så häng med. På 2,5 år har vi haft 919.539 besök, 12.261 träffar på vårat populäraste inlägg, 10% av våra läsare är från andra länder, 523 recept finns i vårat receptregister, vi har skrivit 1377 inlägg tillsammans och det viktigaste av allt är att vi haft roligt!

Jag har inte planerat att sluta blogga riktigt än så ni får drass med oss ett tag till. Faktum är att våran blogg har varit en motivator för oss att hålla oss till kosten och det tror jag är viktigt, framförallt i början när man lägger om sin kost eller livsstil. Man måste ha något som inspirerar och motiverar såpass att man inte faller tillbaka i gamla vanor när man förändrar sitt liv. Med dem orden sagda så kommer vi ju direkt in på "nyårslöften" :)

Det har säkert fallit en miljon nyårslöften vid årsskiftet och dem flesta av dem har nog redan spruckit. Majoriteten av alla löften handlar också om mat, hälsa och livsstil. Jag lämnade inget nyårslöfte så jag har ryggen fri men ett tips från mig om du vill lägga om kosten eller liknande är att du funderar,läser på och planerar innan du agerar. Låt det sjunka in, gärna några veckor eller varför inte ett par månader. Först när du är riktigt säker på vad du vill och har en vision framför dig så drar du igång, oddsen förbättras också om man gör det tillsammans med någon som strävar mot samma mål. För lägger du ett löfte som du hastar dig in i och inte kan hålla så kommer dina framtida löften även dem att spricka.

Jag kommer inte bara att fortsätta blogga under detta året utan jag kommer också fortsätta göra ny och rolig mat såklart. Även om vi äter och lagar lchf kost så hoppas jag att även ni som inte äter lchf inspireras och provar våran mat. Lika enkelt som det kan vara att plocka bort kolhydrater från en rätt lika enkelt eller enklare är det såklart att lägga till. För fett, protein och grönsaker behöver vi ju alla!

 
På självaste nyårsafton hade vi besök hemma av min Syster Emelie, hennes sambo Robert, son Wille och min bror Dennis. Vi åt trerättersmiddag  eller snarare tvårätters eftersom efterrätten i stort sett uteblev, händer bara på en lchf middag :)
 
 
Varmrätten sedan vart det en nyårsklassiker, nämligen Oxfile. Den helgrillade vi ute på webern enligt alla konstens regler och vart ruggigt god med en fin röksmak. Till den slog vi en egen bearnaisesås och ugnsrostade rotsaker. Enkelt och gott! För recept på bearnaisesåsen klickar du här!
 
Efterrätten sedan så planerade vi ost och kex men istället åt vi enbart några hemmagjorda chokladfudge till kaffet. Sedan drack vi lite vin och spelade kort in på tolvslaget. En väldigt trevlig kväll som definitivt kommer göras om!
 
http://www.jimpslchf.blogspot.se/p/instagram.html
Bilden tagen från Jimps_ Instagramflöde, klicka på bilden för att kika på fler Instagramfoton.
 Idag har jag varit ledig tillsammans med min lilla Vincent och vi har haft en kanondag. Vi har mekat med bilen, kastat skräp på tippen och varit ute och käkat hamburgare på tu man hand. Sedan hämtade vi Elsa efter skolan och åkte hem och kikade på film och lagade mat. En riktigt skön dag som kröntes med en kanonmiddag. Helstekt fylld fläskkarre med portvinssås, smörstekt kålrot och champinjon. Mer om det receptet kommer i nästa blogginlägg. 
 
http://www.jimpslchf.blogspot.se/p/instagram.html
Bilden tagen från Jimpsmillislchf Instagramflöde, klicka på bilden för att kika på fler Instagramfoton
 
 Nu ska jag börja runda av och vill bara önska er ett riktigt bra 2014 fyllt av god mat! /Jimps

2 kommentarer:

  1. Häftigt att så många besöker er blogg! Roligt med statistik! :)
    Är glad att ni ska fortsätta blogga och bjuda oss på goda recept! :)
    Er nyårsmat är ju superläcker! Mums!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag är så glad att ni fortsätter publicera era härliga recept - går ofta in och kollar!
    God fortsättning på det nya året
    /Evapeva

    SvaraRadera