söndag 2 februari 2014

Grillat fast inomhus


Grillabstinensen börjar bli påtaglig i dessa snöfyllda vintertider! Men med hjälp av en grillapanna och en ugn kan man faktiskt uppnå sånär samma resultat, det är väl bara en del av röksmaken som är svår att efterlikna. Men vist ser det verkligen ut som grejerna kommer direkt från grillen :)


Jag grillade spareribs & utskuren fläskkarre i ugnen. Jag gör en tjock glaze som dem marineras och penslas med under grillningen i ugnen.

• 1-2 kg revbensspjäll beroende på hur mycket kött det är på dem.
• 1 dl olivolja
• 2 dl creme fraiche
• 4 dl riven ost
• 1 dl chilisås
• 1 dl tomatpure
• ½ dl soja
• 2 tsk sambal oelek
• 3 st vitlöksklyftor pressade
• ½ st pressad citron
• 1 dl rött vin
• salt och peppar
• 1 tsk chicken & steakkrydda

Blanda helt enkelt alla ingredienserna i en bunke och pensla köttet med glazen under ugnsgrillningen med jämna mellanrum. Köttet grillar du på 175 grader på grillgaller mitt i ugnen med dropplåt under 45 min på varje sida. Klart!




Coleslaw:
• 7 dl vitkål
• 1 rödlök
• 2 dl creme fraiche
• 0,5 dl majonäs
• 2 tsk fransk senap
• 75 g olivpesto
• kapris
• salt
• peppar

Strimla vitkål och rödlök. Sedan är det bara att blanda alla ingredienserna och smaka av efter smak och tycke. Finns egentligen inga regler för en god coleslaw utan tag dem fem första ingredienserna i listan och sedan är det bara att gå loss.




Idag har jag åkt säsongens första skidlopp också. Maserloppet hemma i Borlänge. Det är ett lopp på 42 km och det gick OK. Jag tog mig runt om dock inte i någon superfart. Taskiga väderförhållanden och en aning trög start drog ner tiden men annars är jag nöjd. Jag känner mig ganska pigg nu efteråt och det är ett gott tecken. Nu blickar jag redan fram emot nästa lopp om ett par veckor!

Nu på kvällen mätade jag och resten av familjen aptiten med ruggigt gott kött! Entrecote som grillades i grillpanna på spisen. Fick till den riktigt bra och vi satt tysta och njöt av maten allesammans, finns inte mycket som går upp emit en riktigt bra köttbit! Till köttet ugnsstekte vi kålrotsstrips och sötpotatisstrips. Efter skidåkningen tidigare idag satt det inte direkt ivägen :)


I morgon sticker vi iväg mot ostkusten där vi ska campa och åka skidor tillsammans hela familjen inkl. barnen. Gäller att få in dem på rätt spår innan dem börjar få alldeles för mycket egen vilja och säga nej :)

Ha nu en trevlig kväll allesammans och laga god mat! /Jimps

2 kommentarer:

  1. Åh, vad gott det ser ut! Saknar gillmaten, det är ju bland det bästa med sommarhalvåret. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart och det står inte på nu! Ha det fint.

      Radera