lördag 12 april 2014

Pastatallrik

 

Jag fick ett sjukt pastasug i veckan så jag spontangjorde en pastamiddag med massa härliga smaker! Jag började med att göra egen lchf-pasta, klicka här för receptet på den.

Kapresen som jag har vid sidan om är busenkel att göra. Du skivar helt enkelt tomat och mozzarellaost, lägger dem omlott sedan toppar du med olivolja och persilja. Klart!

Kronan på verket sedan var en pastasås och den gjorde jag såhär...

Pastasås med champinjoner & blåmögelost 4 port:
  • 8 st färska champinjoner
  • 50 g blåmögelost
  • 200 g philadelphia med smak av vitlök och örter
  • 3 dl grädde
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk hackad persilja
  • ½ dl vitt vin
  • ev. 1 tsk kycklingfond
  • salt & peppar
  • smör
  • olivolja
Börja med att fräsa hackad schalottenlök i en kastrull med olivolja i botten. När löken mjuknat så slår du på vinet och låter koka en aning. Slå sedan i grädde, ost och philadelphia. Låt puttra och stek sedan skivade champinjoner i stekpanna med smör, salta och peppra svampen under stekningen. När pastasåsen puttrat ca 15 min så smakar du upp den med salt, peppar, persilja och eventuellt en skvätt kycklingfond. Rör ner den stekta svampen och servera!

Vid servering toppar du tallriken med knaperstekt bacon och riven parmesanost, mums...


Ha en fortsatt trevlig Lördag gott folk! /Jimps

2 kommentarer: