måndag 12 januari 2015

Smarrig lax med purjostuvning


Hur ligger det till egentligen, äter ni eran fisk varje vecka? Vi försöker äta fisk varje vecka och inte bara för att det är nyttigt och bra utan också för att det är fräscht och förbannat gott! Det är nog oftast jag som blir sugen på fisk i våran lilla familj men jag har efter många års förespråkande börjat få med mig Camilla på tåget. Jag skulle inte kalla henne en fiskälskare men hon gillar vissa sorter skarpt och det är mer än vad hon gjorde när vi träffades :)

Kokt, stekt, grillad, rökt eller varför inte rå. Många fisksorter går att variera så sjukt mycket och tycker du inte om fisk så kanske du helt enkelt inte hittat din rätta sort eller tillagningsmetod. Var nyfiken och ta till dig tips och idéer för hälsofördelarna med att äta fisk är värda att anstränga sig för!


Osttoppad lax 4 port:
  • 4 st laxfiléer
  • 150 g philadelphiaost
  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk finhackad persilja
  • 1 tsk finhackad gräslök
  • salt och peppar
  • en skvätt citronsaft
Börja med att blanda oströran genom att blanda ner hackad schalottenlök, persilja och gräslök i philadelphiaosten. Lägg sedan laxen på en ugnsplåt. Salta, peppra och pressa en aning citron över fisken innan du toppar varje filé med ett tjockt lager av oströran. Stek i ugnen på 150 grader tills fisken är klar. Klar är den när den börjar skiva sig då du klämmer på den eller när innertempraturen når 55 grader.

För receptet på purjolöksstuvningen klickar du in här!

 
Vad händer annrs just nu då? Jo vi har ju fått ordentlig vinter i stora delar av Sverige och inte minst här hemma i Dalarna! Äntligen kan man börja åka skidor på allvar och jag har i veckan varit ute några gånger och kört. Riktigt tungt i början måste jag säga, det tar ju ett tag innan man kommer in i det och dem första turerna är plågsamma. Knackig teknik och ovana muskler som får jobba. Men det brukar släppa efter ca 10 mils åkning så det är det jag siktar på just nu och sedan är det bara att jobba på för att komma i så bra slag som möjligt när det är dags för skidloppen i slutet av februari! Känns lite stressande just nu när vi snart når mitten på januari men det är bara att ta sig ut i spåren och få så många mil som möjligt i kroppen :)

Så nu är det dags för mig att gå och sova så jag är pigg och alert för en lång tur i morgon bitti! Ha det fint. /Jimps

1 kommentar: