lördag 7 mars 2015

Biffsallad & cevrétoast


God dag på er! Hoppas ni har det bra där ute i landet och att ni lagar härlig denna Lördag i Mars. Jag har sett att det är många som planerar in grillpremiär i varmgraderna denna helgen och det värmer ett grillhjärta som mitt! Själv jobbar jag hela helgen och matlagningen uteblir, men lika glad är jag för det då grillsäsongen står för dörren och jag har lite grillmontage som väntar på mig :)

Eftersom matlagningen uteblir så tänkte jag dela med mig av en kalasrätt som vi åt förra helgen. En god biffsallad samt en cevrétoast som inte går av för hackor. För receptet på toasten klickar du in här!

Biffsallad kan ju såklart varieras i oändlighet och det är fantastiskt gott! A och O är ju då såklart biffen, den måste ju vara av bra kvalitet och vi inhandlar alltid mörat Svenskt kött. Det finns inget värre än när man äter en dålig köttbit så gör som oss och skippa dem långt transporterade lågprisalternativen. Det blir såklart dyrare att köpa bra kött men ät då kött mer sällan och prioritera kvaliteten före kvantiteten...


Köttvinägret:
  • ½ Olivolja
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • citronsaft
  • vitvinsvinäger
  • salt & peppar
Blanda ner hackad chili, pressad vitlök och persilja i olivoljan. Smaka sedan upp den med citronsaft, vinäger, salt och peppar. Ringla sedan vinägretten över grillat och uppskuret nötkött, i vårat fall mörad biff. Mums!

Nu har jag inte tid att skriva mer. Camilla har namnsdag idag och vi ska dra med henne ut på lunch innan jobbet :) Ha det fint. /Jimps

2 kommentarer:

  1. Grillpremiär?? Jag grillar året om ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bra det, samma här :)

      Radera