måndag 28 november 2011

Lchf tacopaj

Elsa kom med förslaget idag att vi skulle äta tacos till kvällen, så hon fick som hon ville. Tacopaj med lite goda tillbehör vart det! Riktigt måndagsmys dessutom med lite tända ljus och plockmat.

Tacopaj 6 port:

Pajbotten


  • 3 dl pofiber

  • 50 g smör

  • 2 st ägg

  • 100 g philadelphia

  • 1 dl vispgrädde

  • ½ tsk salt

Smält smör och philadelphia i en kastrull på låg värme. Blanda sedan ner ägg, pofiber, vispgrädde och salt. Rör ihop till en smet och fördela den i en pajform. Grädda den i ugnen på 225 grader i 15 min tills pajdegen fått fin färg.


Fyllning



  • 400 g köttfärs

  • 1 st rödlök

  • tacokrydda

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl gräddfil

  • 3 st ägg

  • 2 dl riven ost

  • smör

  • salt & peppar

Hetta upp en stekpanna och stek köttfärs och skivad rödlök i smör. Krydda med våran egen tacokrydda! När köttfärsen är klar så tag av pannan och låt färsen vila en aning. Blanda sedan ihop creme fraiche, gräddfil, ägg, ost, salt och peppar i en bunke. Häll ner köttfärsblandningen i pajskalet och toppa sedan med creme fraiche blandningen. Grädda klart pajen mitt i ugnen på 225 grader i 20 min eller tills pajen fått fin färg. Klart!


Tillbehör



guacamolen gör vi på färdig "creme fraiche- paprika & chili" som vi helt enkelt blandar med 2 st avocados. Supergod blir den!






3 kommentarer:

  1. Hi From the US. Can you tell me what pofiber is? Thank you. The food looks delicious!

    Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello Yvonne! Nice to see americans in here! I have wrote about pofiber here: http://jimpslchf.blogspot.se/2012/09/tema-amerikanskt-pizza.html
      Have a nice evening!

      Radera
  2. I love thе pаrticular odοuгless technology fоund іn Bull Light
    up e сigs. They are сompletely different from noгmal
    сigs. Theу're easy to use, light-weight, and also, come in different flavors. Isn't thiѕ
    ρhenοmenal!

    my site: green smoke coupon

    SvaraRadera