måndag 19 december 2011

LCHF Julsmörgås

Vi har en tradition, varje år när Jimmy fyller år så äter vi en julmacka, det är liksom då julen börjar på riktigt. I vanliga fall har själva brödet varit siktkaka, men år gjorde vi sesam-och linfröbröd och skar det i lite större bitar. Sen dukade vi upp så man fick plocka det man ville. Vi hade julskinka, brieost, hästkorv, köttbullar, rödbetssallad, sill, ägg och majonäs. Jimmy gjorde en egen rödbetssallad, inte 100% LCHF men mycket bättre än den som man köper. Julskinkan köptes och griljerades idag, underbart god skinka, blir nog nån skiva varje dag nu. Vi lyssnade på julmusik och åt julmackan tillsammans med mamma och pappa som var här och grattade Jimmy.

Rödbetssallad




  • 1 burk rödbetor ca 500g

  • 1 rödlök

  • 2 äpplen

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl majonäs

  • 1 msk fransk senap

  • salt och peppar

Låt rödbetorna rinna av i ett durkslag. Blanda creme fraiche, majonäs och fransk senap. Tärna rödbetor, skala och hacka äpple, hacka rödlöken och blanda i bunken. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och dra i minst 2timmar innan servering.


Griljering av skinka



  • 1 ägg


  • 2 msk fransk senap


  • pofiber

Blanda ägg och senap och pensla på skinkan. Strö över pofiber. Sätt in i ugnen på 225 grader tills skinkan fått fin färg.






Efter maten klädde vi granen tillsammans med barnen, lyssnade på julmusik och drack en mugg glögg. Nu tycker jag att julkänslan verkligen har infunnit sig, granen lyser så fint och så doftar det gran i hela huset, mysigt! Ha en mysig kväll! / Camilla






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar