fredag 9 december 2011

Pepparbiff med gorgonzolasås

Skönt med helg! Slutade tidigt från jobbet idag. Efter att jag hämtat barnen från dagis så åkte vi och handlade tillsammans. Hade ingen plan inför kvällens mat utan det fick bli som det blir. Detta vart resultatet när vi sprang på ett par bra erbjudanden i butiken. Gorgonzola & färdigskuren pepparbiff kom vi hem med och maten blev då helt enkelt stekt pepparbiff med kokt sparris och gorgonzolasås. Huur gott som helst! Fredagsmiddag när den är som bäst.

Nu ska vi kika på Idolfinalen och varva ner hemma i soffan, blir en lugn hemmakväll och laddar inför julfest med jobbet i morron.

Gorgonzolasås 4 port:


  • 150 g gorgonzolaost

  • 2 st schalottenlökar

  • 2 dl grädde

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 krm mald muskotnöt

  • 1 krm svartpeppar

  • 2 msk färskhackad persilja

  • smör

Börja med att fräsa löken i en kastrull med smör. I med grädde, creme fraiche och gorgonzolan. Tag lite gorgonzola åt taget och smaka av efter tycke. Låt puttra tills osten smält. Tillsätt sedan peppar, persilja och muskotnöt. Låt sedan stå och puttra medans du kokar sparrisen och steker köttet. Servera och njut!






Ha en trevlig fredagskväll allihopa! /Jimmy

4 kommentarer:

  1. Vilken snabb och smidig rätt! Ha en trevlig helg önskar Frostrosor http://frostrosor.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. En perfekt fredagsrätt, tar inte många minuter att fixa och så blir det supergott! :) Tack och trevlig helg till dig också! / Camilla

    SvaraRadera
  3. Ser väldigt gott ut. Ska prova er gorgonzolasås, Jag brukar göra en på bara grädde och gorgonzolasås men denna lät intressant ;)
    Ha en fin dag
    //Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja testa denna, den är helt underbar! :)

      Radera