- 800 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st äggulor
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- smör
fyllning:
- 150 g baccon
- skivade jalapenos
- 1 ägg
Börja med att hacka lök och pressa vitlök. Blanda köttfärs, lök, vitlök, äggulor, grädde, salt och peppar i en bunke. Salta och peppra rejält så du får ordentlig smak på färsen och blanda väl till en smet. Smöra en ugnsform och tag hälften av köttfärsen och forma till en halv limpa i formen. Dax för fyllningen, jag valde det jag hade hemma. Baccon och jalapenos, men det går såklart att variera i all oändlighet eller bara äta som den är. Har man en god ost kan jag tänka mig att det blir kanon att fylla även med det. Men placera ut pyllningen och lägg ett lager till med köttfärs och varva sedan med ytterligare ett lager fyllning och toppa sedan med sista färsen och forma hela schabraket till en limpa. Avsluta med att pensla hela limpan med ett vispat ägg. In i ugnen på 225 grader i 60 min. Börjar den få för mycket färg på slutet så täck över den med foliepapper så den inte blir bränd.
- Steksky från köttfärslimpan
- 2 dl köttbuljong
- 3 dl grädde
- 2 tsk soja
- salt och peppar
Koka helt enkelt upp buljong och steksky. Låt puttra några minuter och tillsätt sedan grädde. Koka upp och smaksätt med soja, salt och peppar. Låt koka ner till önskad konsistens. Klart!
Nu slår jag mig ner i soffan och hejar på Sverige som spelar mot Serbien i handbolls EM. Ha en go kväll alla lchf:are! /Jimmy
Mums... köttfärslimpa är så gott. Har faktiskt inte gjort det sen jag började med LCHF (det recept jag alltid gjorde innan innehöll ströbröd). Men nu måste jag ju faktiskt göra det.
SvaraRaderaJa den var kanon! skippa ströbrödet bara, går lika bra utan :)
SvaraRadera