onsdag 25 januari 2012

Lchf revbensspjäll

Idag har vi haft en grym dag! skönt att vara ledig tillsammans hela familjen. Vi började dagen med skidåkning så jag kan säga att jag är lite mör i kroppen just nu, ni kan kika på våran skidtur här om ni vill http://runkeeper.com/user/jimps.

Middagen ikväll var en riktig jackpott! Revbenen vart precis hur goda som helst. Perfekt grillade och supergod marinad. Till dessa åt vi Coleslaw, passar perfekt.

Marinerade revbensspjäll 4 port:


  • 1-2 kg revbensspjäll beroende på hur mycket kött det är på dem.

  • 1 dl olivolja

  • 2 dl creme fraiche

  • 4 dl riven ost

  • 1 dl chilisås

  • 1 dl tomatpure

  • ½ dl soja

  • 2 tsk sambal oelek

  • 3 st vitlöksklyftor pressade

  • ½ st pressad citron

  • salt och peppar

Börja med att preparera ugnen. Slå igång den på över/under värme, 175 grader. Placera sedan en långpanna längst ner i ugnen så marinaden kan droppa ner utan att bränna botten på ugnen. Blanda sedan ihop marinaden. Det är så enkelt att du bara blandar ihop alla ingredienserna ovan i en bunke. Placera sedan revbenen på ett grillgaller och smeta på 1/4 av marinaden. Placera sedan gallret i mitten av ugnen och grilla dessa i 1,5 timme. Plocka ut dem med jämna mellanrum och bättra på med den kvarvarande marinaden och spara inte på den! det ska drypa om revbenen :) Njut!












8 kommentarer:

  1. Det här såg väldigt gott ut, måste testas.

    Ha en bra dag/ Jimmie

    SvaraRadera
  2. Gud vad mumsigt det såg ut! :)
    Måste testas!

    SvaraRadera
  3. Ja det var såå gott! Det blir en lunch med revbensspjäll idag, längtar redan :) Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  4. Det receptet sparar jag direkt. Det såg grymt gott ut.

    SvaraRadera
  5. Otroligt, vansinnigt goda revbensspjäll! De godaste vi ätit ever!!
    Tack för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad bra! Vi älskar revbenssjäll, hamnar nog snart på grillen! Ha det bra!

      Radera
  6. Ska det vara glaze på bägge sidorna? Ska revbenen vändas?

    SvaraRadera
  7. Hej. Ja du vänder på revbenen efter halva grilltiden. Du kan öppna och pensla på glaze flera gånger under geilltiden. Mvh jimps

    SvaraRadera