måndag 12 mars 2012

Härlig dag

Vilken härlig dag det har varit idag och den avslutades på absolut bästa sätt, grillning med mamma och pappa. Vi åt fläskkarré, paprika, lök, squash, halloumi och aubergine med smält mozzarella på. Skiva bara auberginen i skivor på med lite salt och olivolja, grilla och på med en skiva mozzarella, mums! Allt var verkligen supergott, köttet hade jätte god smak, hade legat och gottat till sig i marinad hela dagen. När man har creme fraiche i marinaden blir det tjockare och rinner inte av när man grillar och köttet får mycket mer smak. Till efterrätt åt vi LCHF-glass, klicka här för receptet.

Vitlök och chilimarinad 4 skivor kött


  • 1 dl creme fraiche

  • 0,5 dl olivolja

  • 1 msk soja

  • 2 msk chilisås

  • 0,5 röd chili

  • 2 vitlöksklytor

  • salt

  • peppar

Hacka chili och pressa vitlök och blanda ihop med övriga ingredienser. Marinera köttet så länge som möjligt.


Idag när jag och mamma var på ansiktsbehandling så hade jag den här utsikten när jag satt i en skön fotölj och väntade på att mamma skulle bli klar. Inte helt fel, skulle också kunna tänka mig att vakna till en sån här vy varje dag. När jag satt där och väntade så läste jag lite skvallerblaskor och fick syn på en artikeln, den handlade om Cissi Wallin och hennes sjukhusbesök. Hon ska ha påstått att hon fick besöka sjukhuset med magsmärtor då hon hade ätit LCHF, vilket har visat sig inte stämde, hon hade börjat på nån annan diet och dessutom twittrat om det, hursomhelst var det inte det jag fastnade för utan förklaringen vad LCHF är. Att det är en populär diet, främst bland kändisar!?, de flesta LCHF:are jag känner är inte kändisar och att alla kolhydrater skulle helt uteslutas och att man bara äter protein och fett. Spännande förklaring, vet nog ingen som äter LCHF som bara sitter och äter kött och smör eller sås. Undra när folk ska bli mer pålästa, har sagt det förr och det tåls att sägas igen, jag har aldrig ätit så mycket grönsaker som jag gör nu. Och hur kan kolhydrater och socker vara bättre än naturlig mat som fett och protein. Jag har iallafall testat och kolhydrater och socker funkar iallafall inte för mig.

När jag kom hem från ansiktbehandligen var klockan rätt mycket så det fick bli en liten lunch idag, ölkorv och en avokado. Efter det gav jag mig ut på en löprunda och idag gick det riktigt bra, hastighetsrekord. Nånting som jag har märkt att jag aldrig får håll nuförtiden när jag springer. Förut har det alltid hämmat mig när jag skulle träna, alltid när jag försökte pressa mig förut så var det alltid håll i magen som fick mig att dra ner på tempot. Nu är det inga problem, känner mig stark och har aldrig nån hållkänning. Men jag undrar fortfarande vad det beror på.



Nu blir det soffmys för hela slanten. Ha en bra kväll! / Camilla

4 kommentarer:

  1. Vad gott det är med grillat! Marinaden verkar mycket smaskig!Ska spara receptet!:)
    Kram
    Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja grillat är ju godast! Tror aldrig att jag skulle kunna tröttna på grillat. Marinaden är kanon, härligt med massa smak! Ha en fin dag! Kram

      Radera
  2. Mums vad gott!
    Och visst är det riktigt trist att det aldrig är någon påläst journalist som kan skriva! :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Superduper gott, har en matlåda tills imorgon och oj vad jag längtar :) Ja det är trist att folk fortfarande tror att man sitter och äter massa kött och fett bara. Ha det bra! Kram

      Radera